Ondernemers helpen ondernemers

20 mei 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Sliedrechtse startende ondernemers kunnen vanaf nu deskundig advies krijgen van meer ervaren ondernemers. ,,Bij het opstarten van een bedrijf is het niet altijd even duidelijk hoe alle wetten in elkaar steken en hoe je als ondernemer alles handen en voeten moet geven,”aldus wethouder Johan Lavooi.

Om het begin van ondernemerschap makkelijker te maken heeft gemeente Sliedrecht samen met de Kamer van Koophandel het mentorproject ‘Voor en door Ondernemers’ opgezet. Dit project, dat is komen overwaaien uit Dordrecht, stelt beginnende ondernemers in staat om makkelijk in contact te komen met deskundigen uit het veld. Zij kunnen geheel vrijblijvende adviezen geven over onder andere marketing, business planning, personeel, financiering en automatisering.

De gemeente werkt voor het initiatief van de KvK samen met de Vereniging van Sliedrechtse Ondernemers en speelt zelf een bemiddelende rol. Lavooi: ,,Wij zijn de intermediair. We kijken op welk gebied de vraag van de hulpzoekende ligt. Vervolgens brengen we die in contact met een mentor die hulp kan bieden. Alle ondernemers in Sliedrecht met een hulpvraag kunnen hier gebruik van maken, ook zelfstandigen zonder personeel.”

Deelname aan het mentorproject kost 50 euro. Daarna volgt een intakegesprek bij de KvK om de hulpvraag vast te stellen. Op basis hiervan komt de gemeente met een ‘koppelaar’ die het contact verzorgt tussen de mentee en de mentor. Die koppelaar bemiddelt bij eventuele problemen en onderhoudt een paar keer per jaar contact met alletwee de partijen. Lavooi ziet wel wat in het initiatief. ,,Het kost de gemeente niet veel geld en biedt een hoop kansen. In Dordrecht worden per jaar enkele tientallen ondernemers begeleidt.”

advertentie
advertentie