Merwede viert dubbel feest

24 mei 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De zaterdag 23 mei 2009 gaat bij SKC Merwede de boeken in als een bijzondere dag. Zowel het eerste als het tweede team haalde het kampioenschap binnen. Een prestatie van formaat van zowel de spelers als de begeleidende staf en de kroon op het werk van trainer/coach Dick van Houwelingen. Om het kampioenschap veilig te stellen won Merwede overtuigend van degradant ’t Capproen met 7-16 en het tweede bond ONDO aan de zegekar.

Het moest toch maar even gebeuren in Hellevoetsluis. Geen Merwediaan twijfelde aan een goede afloop, maar de verliespartij tegen Fluks en het missen van zowel Else van der Valle als Jacco Buijk zorgden voor de nodige hoofdbrekens. Uiteindelijk kon Dick van Houwelingen een meer dan representatieve ploeg in het veld brengen met Rianne Jongkind en Steven Bakker. Belangrijke opdracht voor de Rood-Witten was om scherp te starten en ’t Capproen snel op een grote achterstand te zetten. En dat lukte. Via treffers van Annelies Schagen en Martijn van Rijsbergen stond er al snel een 0-2 op het bord en na de 1-2 was het het sterk spelende duo Iris van Eijl en Rianne Jongkind die elkaar vonden, waarna van Eijl 1-3 maakte.

Ook de volgende vier treffers kwamen op naam van Merwede. Allereerst knalde Martijn van Rijsbergen twee keer van afstand raak, gevolgd door twee korte schoten van wederom Iris van Eijl. Merwede zat op rozen en Dick van Houwelingen kreeg waar hij om gevraagd had. Toch was de ‘honger’ nog niet gestild. Na de 2-7 waren het doelpunten van Edwijn Kleijn, Rianne Jongkind en Erwin van der Poel die voor de ruststand van maar liefst 2-10 zorgden.

Zoals vaak in dit soort wedstrijden is de tweede helft een formaliteit. In deze wedstrijd was dat niet anders. De eerste paar minuten gaf nog goede hoop. Een snel doelpunt van Bernadette Struijk betekende 2-11, maar daarna kroop ’t Capproen iets uit de figurantenrol. Erwin van der Poel maakte van dichtbij nog wel de 4-12. De scherpte aan Merwede zijde nam verder af, maar gedurende de eerste 10 minuten van de tweede helft bleven de doelpunten makkelijk vallen. Rianne Jongkind nam de 6-13 voor haar rekening, maar daarna viel er weinig te genieten. Ruim twintig minuten stonden beide ploegen droog. De aanvallen liepen opeens veel stroever en verdedigend zat de zaak compleet op slot, waardoor ’t Capproen nooit kon denken aan een aansluiting.

Enkele minuten voor tijd vielen opeens de ballen wel weer door de korf. Edwin Kleijn en een strafworp van Martijn van Rijsbergen betekenden 7-15. Inmiddels hadden junioren Mark van de Wetering van Karina Stolk hun debuut gemaakt in het eerste team. Het slotakkoord viel bij 7-16 via een prachtige aanval, bekroond door Rianne Jongkind.

Door dit resultaat mag de vlag in top bij Merwede. Ondanks deze prima prestatie vierde de ploeg dit met de nodige gelatenheid. Kampioen worden in een uitwedstrijd als deze is toch minder leuk, maar wat dat betreft moet Merwede de hand in eigen boezem steken. Vorige week had de ploeg thuis een uitgelezen mogelijkheid om er een feest van te maken, maar faalde. Nu zal de kampioensploeg op 6 juni na haar laatste thuiswedstrijd worden gehuldigd. Hoewel er niets meer op het spel staat, is de selectie aan het trouwe publiek verschuldigd om er een mooie wedstrijd van te maken. Aanvang is om 15.30 uur aan de Thorbeckelaan tegen Luno uit Linschoten.

Scores tegen ’t Capproen: Martijn van Rijsbergen (4), Iris van Eijl en Rianne Jongkind (3), Edwin Kleijn en Erwin van der Poel (2), Annelies Schagen en Bernadette Struijk (1).

advertentie
advertentie