Doorlopende simultaan tijdens muziekestafette

24 mei 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In het kader van het veertigjarig bestaan van de Merwebolder vinden er zaterdag 6 juni diverse activiteiten plaats op het terrein van de Merwebolder aan de Touwbaan 1. Eén van die festiviteiten is een doorlopende simultaan tegen enkele Sliedrechtse schaakcoryfeeën.

Zo gaat Henk Prins, de internationaal bekende schaakproblemencomponist, die dag het gelijktijdig opnemen tegen meerdere schakers. Achttienvoudig clubkampioen Wim Hokken zal zijn krachten meten met maximaal vijftien tegenstanders. Ook voorzitter en voormalig winnaar van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek, Wout Boer, toont zijn eindspelkunsten tegen meerdere tegenstanders.

Verder kan men de kersverse clubkampioen van Schaakvereniging Sliedrecht, Peter van den Bergh, beentje lichten.

Tenslotte zal de schrijver van de inmiddels wereldwijd bekende Leeuw-boeken, Jerry van Rekom, gelijktijdig de strijd aangaan tegen meerdere schakers. In een simultaan krijgen de uitdagers de kans de zesvoudig kampioen van Schaakvereniging Sliedrecht van het bord te vegen.

De deelname is gratis en iedereen die een beetje kan schaken kan vanaf 9.30 uur aanschuiven aan één van de vijftien borden. Degene die één van de simultaangevers vloert, mag een aardige attentie in ontvangst nemen.

De simultaans staan in het teken van de feestweek rond het 40-jarig bestaan van de Merwebolder, die wordt georganiseerd door United by Music. Deze stichting probeert mensen met een verstandelijke beperking de kans te geven op te treden door het maken van de bluesmuziek. De opbrengsten van alle activiteiten gaan naar dit goede doel.

Op 6 juni zal er ook een grote muziekestafette plaatsvinden op het terrein, waar de simultaan wordt gespeeld. Daarnaast is er onder andere ook een grote rommelmarkt.

Programma

9.00-17.00 uur: Rommelmarkt met vooral boeken, elpees/cd’s, huisraad, kleding.

9.00-17.00 uur: muziekestafette met onder andere de artiesten van United by Music, popkoor Route Sixteen, Arie Duyvis, en de bands Blue Eyed Mary, the Razzle en Deep River Blues

9.30-17.00 uur: schaaksimultaan tegen Sliedrechtse schaakcoryfeeën

11.00-17.00 uur: kunstmarkt met 25 standhouders en tussendoor een graffiti-wedstrijd

10.30-15.00 uur: reünie voor alle (oud-)medewerkers van de Merwebolder (zie www.asvz.nl/reunie)

13.00 uur: recordpoging emmertrommelen, met minimaal 500 trommelaars

(De illustratie is van de Sliedrechtse kunstenaar Johan Huijzer)

advertentie
advertentie