'Het was juist zo'n leuk initiatief'

25 mei 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Hun vader kwam net terug van een wandeling met de hond toen ze het slechte nieuws hoorden. Verdriet en woede vochten om voorrang. ,,Wie doet nu zoiets? Onze klasgenootjes zeiden dat ook meteen. De juffrouw liet onze foto's zien aan de klas. Ze konden het niet geloven en vonden het heel erg." De tweelingzusjes Selena en Danique Prins willen de gemeente vragen of ze op de plek waar hun bomen zijn geplant zelf nieuwe mogen planten.

Door Erik de Bruin

,,Het was juist zo'n leuk initiatief'', vertelt hun vader als ze op weg zijn naar de bewuste plek bij het fietspad langs de Tiendweg. Waar de leerlingen van groep 6 van de Prins Willem Alexanderschool tijdens de Nationale Boomfeestdag op 18 maart welgeteld zeventien bomen hadden geplant. ,,Ze zouden uitgroeien tot gigantisch grote eiken en beuken", vertelt Danique trots. ,,We waren verdeeld in groepen waarbij elke groep een boom heeft geplant. 's Avonds gingen we vaak kijken of ze al een beetje waren gegroeid." ,,Die avond dat ik een keer alleen met de hond ging wandelen zag ik dat er vijf bomen waren vernield. Het zag er niet uit. Ze waren gewoon afgebroken en omgegooid. Een week later zijn ook de andere bomen vernield." Selena geloofde haar vader niet toen hij met de hond thuiskwam en het slechte nieuws vertelde. Ze wilde meteen gaan kijken en zag tot haar verdriet dat het boompje dat haar groep had geplant en dat net blaadjes had gekregen ook stuk was gemaakt. Selena begrijpt het niet: ,,Je maakt toch niet iets stuk dat van een ander is!? Ik hoop dat de gemeente nieuwe bomen plant en dat wij dan weer een gat mogen graven en ze in de grond mogen doen. Dat zou ik erg leuk vinden.'' Tijdens de Nationale Boomfeestdag zijn in Sliedrecht in totaal 41 bomen geplant. De bomen die in het Kaaipark in de buurt van het voetbalveldje zijn geplant zijn ongemoeid gelaten.

Fotobijschrift: De tweelingzusjes Selena en Danique Prins poseren samen met hun vader en hond voor de bomen in het Kaaipark die niet het slachtoffer zijn geworden van zinloos geweld.

advertentie
advertentie