Bestemmingsplanwijziging laat gasstation toe

26 mei 2009 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN – De bouw van het gascompressorstation in Wijngaarden is weer een belangrijke stap naderbij gekomen nu een meerderheid van de gemeenteraad van Graafstroom de daartoe noodzakelijke bestemmingsplanwijziging heeft vastgesteld en goedgekeurd. De fracties van VVD en PvdA stemden tegen.

Door Johan Heijkoop

VVD’er Bert Moret vroeg zich af of de gemeenteraad haar goedkeuring wel mocht geven zolang deze zaak nog onder de rechter is. Hij doelde daarmee op het hoger beroep dat de Stichting Behoud Polders Graafstroom heeft lopen inzake de uitspraak van de rechter onlangs in het kort geding tegen de gemeente Graafstroom. Daarin werd de gemeente gesommeerd alle voorbereidende werkzaamheden op te schorten zolang de Europese Commissie deze zaak nog in onderzoek heeft. De rechter ging daar echter niet in mee. Burgemeester Van der Borg wierp hem tegen dat de rechter de gemeente hiermee voldoende ruimte heeft gegeven om verder te gaan met de voorbereidingen.

Met de VVD bleef ook de PvdA-fractie overtuigd tegenstander van toelating van het gascompressorstation op deze locatie, als zijnde niet wenselijk en niet passend in het Groene Hart. Het CDA had wel vraagtekens over de invloed van de bouwactiviteiten op de grondwaterstand en de SGP toonde nog wat bezwaren tegen de hoogte van de installatie in relatie tot de geluidsproductie. Maar samen met de CU gingen deze partijen akkoord met de bestemmingsplanwijziging.

advertentie
advertentie