'Pinkpop is ook klein begonnen'

2 juni 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Zes plaatselijke horeca ondernemers sloegen de handen en creëerden samen de eerste editie van Baggerpop. Een gratis pop/rockfestival voor jong en oud dat op zaterdag 13 juni voor het eerst zal plaatsvinden. ,,Het idee ontstond vorig jaar zomer na het Baggerfestival”, vertelt Wil Eckhardt van Bar de Huifkar. Piet Bot van Café Korevaar vult aan: ,,De samenwerking tussen de horeca ondernemers was zo goed dat we ook dit jaar iets willen doen.” Baggerpop was geboren.

Door Margreet Strijker

Hanneke van Café de Cock vertelt dat de ondernemers getracht hebben met de programmering een heel breed publiek te bereiken. Twaalf uur non stop genieten van zes bands die elk ongeveer anderhalf uur op het podium staan. Tussendoor verzorgt DJ Dee, ook bekend als Dennis Speksnijder van Café Candlelight de muziek. Paco Struijk van Café Havanna ziet het helemaal zitten: ,,We hebben gekozen voor coverbands met hier en daar Sliedrechtse invloeden die muziek maken voor verschillende leeftijdsgroepen. We hopen met Baggerpop een nieuwe traditie voor Sliedrecht en omstreken neer te zetten. Pinkpop is tenslotte ook klein begonnen.”

Gerrit van de Berg van Café de Klok moet een beetje lachen om de ambitie van zijn jeugdige collega. Hij wil graag even gezegd hebben dat de samenwerking met de gemeente prima verloopt. ,,Alle benodigde vergunningen hebben we zonder problemen verkregen.” Ook de medewerking van een aantal middenstanders en sportverenigingen mag niet onvermeld blijven. De kleurige Baggerpop affiches van drukkerij Van den Dool mochten op veel plaatsen opgehangen worden en ook de flyers vonden gretig aftrek. Tevens worden sponsoren DJPS en RuudTrans hartelijk bedankt.

Aan de band ‘Autophyte’ de eer het spits af te bijten van de allereerste baggerpop. Bas, Tim, Levi en de Sliedrechtse Dylan kennen elkaar van de Havo voor Muziek en Dans (Codart). Hun inspiratie halen ze uit nummers van groepen als Led Zeppelin en Deep Purple. De ‘vintage retrorock’ schoolband stond al op diverse poppodia en was te zien bij Villa Life van de VPRO.

De tweede op het Baggerpoppodium is gitarist/zanger ‘Willem Bodhi’. Hij speelt akoestische rock covers voor jong en iets ouderen. Na hem is de Sliedrechts getinte bluesband ‘Back in Town’ aan de beurt. Deze band van Wim Lavooi behoeft in het Baggerdorp geen nadere introductie. Speciaal voor de rockers is kick-ass coverband ‘Pebbles’ erbij gehaald. Deze heren zijn niet bang om grootheden als CCR, Santana of Hendrix op geheel originele wijze aan te pakken. Na hen komt ‘U2NL’, Nederlands meest succesvolle tribute band van dit moment. Op indrukwekkende wijze brengen zij een ode aan hun Ierse helden. Baggerpop wordt afgesloten door ‘Power Station’, een band die bestaat uit ex-leden van de Herman Broodband. Funk, rock, blues en latin tophits vanaf de jaren 70 komen voorbij in een geweldige show.

Naast een bar met terrasjes en eettentjes zullen ook stands met merchandise (waaronder het allereerste Baggerpop T-shirt) niet ontbreken. Voor de kleintjes is er onder meer een springkussen.

Baggerpop op het Dr. Langeveldplein: zaterdag 13 juni van 12.00 tot 00.00 uur. www.Baggerpop.hyves.nl.

Foto: Dennis (CandleLight), Gerrit (De Klok), Piet (Korevaar), Hanneke (De Cock), Paco (Havanna) en Wil (Huifkar) vlnr in de muziektent op het Dr. Langeveldplein.

advertentie
advertentie