Collecte voor meer zelfstandigheid voor gehandicapten

3 juni 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Printerij neemt de coördinatie op zich van de collecte voor Handicap.nl in Sliedrecht en Gorinchem. In de week van 22 tot en met 27 juni gaan de collectanten landelijk langs de deuren om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Handicap.nl.

Handicap.nl is de fondsenwervingsorganisatie van de Ango (Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie), die werkt aan het verbeteren van de levensomstandigheden van mensen met een functiebeperking of chronische ziekte. Ook mensen met een handicap of chronische ziekte hebben immers recht op een zelfstandig leven. Maar vaak hebben zij niet dezelfde mogelijkheden als anderen om dat ook echt te doen. Veel mensen vallen net buiten een regeling, of moeten door hun handicap hoge kosten maken die door geen enkele instantie of regeling worden vergoed. Ango helpt hen toch zelfstandiger te worden, onder andere dankzij de opbrengst van deze collecte.

De Printerij is een centrum in Sliedrecht waar in opdracht printwerk, kopieerwerk en typwerk wordt verzorgd. Daarnaast worden er onder andere kalenders, placemats en kaarten gemaakt. De Printerij is onderdeel van Activiteitencentrum Overweg in Dordrecht en maakt deel uit van de Gemiva-SVG Groep, een stichting voor mensen met een lichamelijke handicap en/of niet-aangeboren hersenletsel.

Ango en De Printerij kunnen alle hulp gebruiken bij de jaarlijkse collecte. ,,Alleen uw eigen straat collecteren is al een goed gebaar en een relatief kleine moeite", benadrukt de organisatie. Belangstellenden kunnen bellen naar 0184-415313 of mailen naar printerij@gemiva-svg.nl om zich aan te melden via coördinator van de collecte in Sliedrecht en in Gorinchem. Op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur.

Voor meer informatie, zie ook de website www.ango.nl.

advertentie
advertentie