Kunstenares toont veelzijdig werk in Sliedrechtse bieb

4 juni 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Tien jaar geleden zette de Sliedrechtse kunstenares Gerda van Wijk (46) voor het eerst serieus een penseelstreek op papier. Nu is haar werk te bewonderen in de Openbare Bibliotheek van Sliedrecht.

Gerda van Wijk ontdekte haar schildertalent toen zij als 16-jarige een opleiding volgde voor kleuterjuf. ,,Ik beleefde erg veel plezier aan de kunstvakken die op de Kleuterkweek werden gegeven. Vooral schilderen sprak mij erg aan.” Met een drukke baan als onderwijzeres en een gezin van vier kinderen bleef haar aanleg voor het kunstenaarsvak lange tijd onder de oppervlakte. Tien jaar geleden vond ze eindelijk de tijd en de rust om werk te maken van haar passie. Ze volgde vijf jaar lang lessen bij de Rotterdamse kunstenaar Willem Stoop op Atelier Bosch in Papendrecht en schilderde daarna onder begeleiding van Marijke Meeldijk.

Sinds vier jaar gaat ze zelfstandig aan de slag. ,,Ik experimenteer nog steeds met verschillende stijlen en technieken. Ik voel me thuis in abstractie maar maak ook regelmatig realistische werken.” Van Wijk gebruikt acrylverf als basis en schildert graag op grote doeken. Haar schilderijen zijn kleurrijk en expressief. Ze vindt inspiratie in kleine dingen. ,,Zo heb ik eens een serie schilderijen gemaakt naar aanleiding van de vleugel van een vlinder.” Vormen en kleuren, gezichten, de natuur maar ook het geloof in God vormen belangrijke thema’s in haar werk.

De kunstwerken van Van Wijk zijn nu reeds te bezichtigen in de Openbare Bibliotheek in Sliedrecht, Bonkelaarplein 1. De tentoonstelling loopt tot eind juni.

advertentie
advertentie