Schaakspel rond de DMH

5 juni 2009 om 00:00 Nieuws

Gaarne willen wij reageren op hetgeen de woordvoerder van de Provincie ons en u tracht wijs te maken in zijn reactie op de uitspraak van de Raad van State van 20 mei 2009. Voor die personen onder u, die de uitspraak graag willen lezen, verwijzen wij u naar de website van de Raad van State, www.raadvanstate.nl. Verder naar het nummer van de uitspraak 200803300/1/M1. Dan kunt u zelf oordelen wat de bestuursrechter heeft geoordeeld.

Maar dit soort reactie's is nu juist hetgeen waarachter zich een ondeskundige provincie verschuild: onwaarheden en verdraaien van de woorden.

Wat zegt de Raad van State in haar uitspraak?

Artikel 2.5.2 van de uitspraak: "Het college heeft aan de hand van relevante informatiedocumenten over de best beschikbare technieken, (hierna BBT) getoetst of de binnen de inrichting aanwezige voorzieningen en de te treffen maatregelen kunnen worden aangemerkt als best beschikbare technieken. In deze BBT toets, die aan het bestreden besluit ten grondslag ligt, is geconcludeerd, dat met betrekking tot een aantal nader genoemde aspecten niet voor in aanmerking komende best beschikbare technieken worden toegepast."

Verder op staat: "Het college van Gedeputeerde Staten heeft bij de beslissing op het verzoek om toepassing van artikel 8.23 van de Wet Milieubeheer ten onrechte geen rekening gehouden met deze BBT (best beschikbare technieken) documenten."

Uit deze uitspraak blijkt duidelijk dat de Provincie Zuid Holland de reeds op 31 oktober 2007 van kracht geworden zijnde Best Beschikbare Technieken niet heeft toegepast op de afvalberging Derde Merwedehaven. Dat dan een woordvoerder onjuistheden ventileerd in een reactie in de krant is tekenend voor deze Provincie.

BBT is door Europa in het leven geroepen voor de bescherming van mens en milieu. Oordeelt u zelf over de reactie van de Provincie, aan de hand van de uitspraak. Wij zullen in ieder geval u nauwkeurig op de hoogte houden van de ontwikkelingen rond deze vuilnishoop die blijkbaar veel geld opleverd voor de Provincie gezien hun reactie.

Leo van Andel

namens Stichting Werkgroep Derde Merwedehaven

Sliedrecht

advertentie
advertentie