Wout de Jong weer winnaar Zomerbiatlon in Wijngaarden

6 juni 2009 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - Schietvereniging De Vrijheid uit Wijngaarden kan terugkijken op een geslaagde Zomerbiatlon. Een zomerbiatlon is een zware combinatie van de sporten hardlopen en schieten. Veel deelnemers missen de roos bij het schieten, doordat ze vermoeid aankomen bij de schietplaats. Wout de Jong had zich hier, net als vorig jaar, het best op voorbereid en won wederom de eerste prijs.

Op de mooie vrijdagavond van 5 juni namen de biatleten voor de tweede maal bezit van de Brouwerstraat waar het loopparcours werd afgelegd. Bij de schietvereniging werd het schietgedeelte afgewerkt.

In de eerste ronde was Jan Aantjes heel snel op het loopgedeelte. Echter bij het schieten ging het mis. In de eerste serie staand schieten miste de atleet vier maal, waardoor Aantjes 40 strafseconden kreeg. Ook bij de tweede serie schieten werden vier missers genoteerd, waardoor er geen podiumplaats meer voor hem in zat. Zijn tegenstander Arjan Brand was weliswaar veel langzamer dan Aantjes, maar doordat Brand slechts tweemaal de roos gemist had, eindigde hij ruim boven Aantjes op de tweede plaats.

Op de eerste plaats is Wout de Jong geëindigd. Evenals vorig jaar liet De Jong de concurrentie in het stof bijten. Op het looponderdeel kwam de conditie vanuit het voetballen bij VVAC goed te pas. Ook bij het schieten liet De Jong een klein steekje vallen, maar de concurrentie kon dit niet benutten om hem te verslaan. De derde plaats was voor Leen de Jong. Hoewel er dierse deelnemers een betere looptijd hadden, heeft De Jong ze allemaal ingehaald doordat de staande schietserie van De Jong foutloos was en bij het liggend schieten slechts twee van de vijf schoten mis waren.

advertentie
advertentie