De Lockhorst kleurt Oranje

9 juni 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Al is er deze zomer geen internationaal voetbaltoernooi, de oranje boa's, petjes en shirts kunnen toch uit de kast. Op zaterdag 12 september komt er een Zomer Oranje Bal in Partycentrum De Lockhorst. In de grote zaal zal DJ Tommie hits voor de jeugd draaien en in de foyer treedt een Sliedrechtse band op voor de oudere ‘jongeren’. Riet van den Heuvel en Adriaan Pot van de Sliedrechtse Oranjevereniging kondigen deze gratis toegankelijke feestavond met goede reden al vroegtijdig aan: ,,Jong en oud hebben tegenwoordig zo’n volle agenda. Nu kan iedereen er alvast rekening mee houden.”

Voorzitter Pot vervolgt: ,,Door het drama in Apeldoorn is Koninginnedag 2009 heel anders verlopen dan iedereen had kunnen bedenken. In de loop van die dag hebben we dan ook moeten besluiten het feest in de Lockhorst uit te stellen.” Burgemeester Martin Boevée gaf kort na Koninginnedag aan dat in dit geval van uitstel zeker geen afstel mocht komen en dat het Oranjebal voor de zomer alsnog doorgang zou vinden.

Er bleken deze periode echter al veel festiviteiten in Sliedrecht gepland te zijn: ‘Baggerpop’ op het Dr. Langeveldplein (13 juni), het ‘Tuinfeest’ bij Elektra (20 juni) en het ‘Hij doet het weer Festival’ in de feesttent op het terrein van Paardencentrum Sliedrecht (3 en 4 juli). In overleg met alle betrokkenen is nu besloten het Zomer Oranje Bal pas na de vakantie te houden. ,,Het zou jammer zijn als de mensen door elke week een feest misschien ‘festivalmoe’ worden”, zegt secretaris Riet.

De twee vertegenwoordigers van de Sliedrechtse Oranjevereniging zijn het feesten in ieder geval nog niet moe. Lachend brengen zij getooid met oranje boa’s alvast een toost uit op het Zomer Oranje Bal. ,,In de grote zaal mag iedereen helemaal los en in de foyer wordt het een gezellig feest met leuke muziek waarbij ook nog een gesprek gevoerd kan worden. Proost!”

Zomer Oranje Bal op 12 september van 20.00 tot 01.00 uur in Partycentrum De Lockhorst, Sportlaan. Toegang gratis.

advertentie
advertentie