Beestenboel bij informatieve raad

10 juni 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT De geur van hooi en het geluid van dieren. Een andere situatie dan normaal voor de Sliedrechtse gemeenteraad. Afgelopen maandag kwam zij bijeen voor een informatieve bijeenkomst in Natuur- en Milieueducatie Centrum de Hooizolder. Doel van de bijeenkomst was in gesprek te gaan met de burger, maar uiteindelijk lieten het college, de raadsleden en een handjevol burgers zich vooral informeren.

Door Marjanne Dijkstra

Zo werd bijvoorbeeld de Samenwerkingsovereenkomst voor de MerwedeLingelijn gepresenteerd. Voor de spoorlijn tussen Dordrecht en Geldermalsen worden negen bestaande stations verbeterd en vijf nieuwe haltes aangelegd. Sliedrecht-Baanhoek is daar een van. In de Samenwerkingsovereenkomst maken de zeven deelnemende gemeenten en provincie Zuid-Holland afspraken over onder andere ontwerp, organisatie en financin. Verbouwing van het huidige en aanleg van het nieuwe station kost bijna twaalf miljoen euro, onder andere bekostigd door verschillende subsidies. 6 juli moet de gemeenteraad goedkeuring geven voor de plannen en eind 2011 moeten de plannen zijn gerealiseerd.

Carl van Rijn van de Hooizolder gaf de aanwezigen daarna een lesje in duurzaamheid. Want wat is beter; rijst uit een grote zak die je langer moet koken of rijst in aparte zakjes met meer verpakkingsmateriaal? Een blikje of een flesje cola? Aluminium voor blikjes komt uit Zuid-Amerika en plastic voor de flesjes kunnen we hier zelf maken, wist Van Rijn. PROSliedrecht-fractielid Timo Pauw zag het praktisch anders: ,,De Corus dichtgooien omdat geen blikjes meer mogen worden gemaakt is ook niet handig in deze tijden van ontslagen.

advertentie
advertentie