'We zijn dat gehakketak beu'

10 juni 2009 om 00:00 Nieuws

Kermisexploitanten

heel blij met

Lockhorst-terrein

SLIEDRECHT - ,,We vinden het hier prima. Op het Lockhorst-terrein kunnen we een veel grotere kermis neerzetten en de continuïteit wordt gewaarborgd.” Aan het woord is Frank van der Vorst, woordvoerder van de exploitanten van de Sliedrechtse kermis. En daarmee nemen de exploitanten een duidelijk standpunt in vóór een kermis op het terrein van de Lockhorst.

Door Marjanne Dijkstra

Donderdag begint de kermis weer in Sliedrecht. Het afgelopen jaar is veel te doen geweest over het jaarlijks terugkerende festijn. Vorig jaar werd de kermis vrij kort voor aanvang verplaatst naar het Lockhorst-terrein. Dit jaar leek dat weer de plek voor de kermis te worden, maar dat wisselde de afgelopen maanden. De gemeenteraad maakte zich hard voor een plek op het Burgemeester Winklerplein, maar de aanwezige winkeliers zien dat niet meer zitten wegens omzetverlies.

Van der Vorst stelt dat de exploitanten het beu zijn om steeds inzet te zijn van ruzie: ,,Ieder jaar weer dat gehakketak. Het is vervelend om steeds speelbal te zijn. Laat ons erbuiten, we willen gewoon een mooie kermis neerzetten. We denken dat dat hier prima kan. Het is alleen niet fijn om steeds kort voor aanvang van de kermis voor een ander feit te staan. Ik heb door de verhuizing naar het terrein van De Lockhorst op het laatste moment attracties bij moeten boeken. Ze komen nu zelfs uit het buitenland. We maken gewoon al maanden van te voren een planning. Het zou prettig zijn als er rekening met ons wordt gehouden.”

Van der Vorst meent dat het vorig jaar best goed ging: ,,Vorig jaar moesten we naar het terrein van De Lockhorst en dat zagen we eerst niet zitten. Achteraf gezien was het niet slecht. De omzet was misschien wat minder, maar het viel allemaal best mee. En nu kunnen we een mooie kermis neerzetten met 23 attracties in plaats van dertien. Ook komt er een fietsenstalling en is er een snackwagen. We zijn ook al in onderhandeling met de manager van De Lockhorst om volgend jaar gezamenlijk activiteiten te organiseren rond de kermis.”

Natuurlijk zouden de exploitanten liever in het centrum van het dorp staan, maar dat is simpelweg geen optie meer meent Van der Vorst. ,,Op de lange duur gaat het Burgemeester Winklerplein toch op de schop. We moeten daar hoe dan ook weg. Ik heb de plannen gezien en daar kan geen kermis meer staan. Een andere optie in het centrum is er niet, dus moeten we hier het beste van maken. Mensen moeten gewoon wennen aan de nieuwe situatie. Daarnaast krijgen we veel medewerking van de winkeliers op het Burgemeester Winklerplein die bezig zijn met acties die ons helpen. Weet je, ik wil realist zijn. Dit is uiteindelijk gewoon beter.”

Programma

Donderdag opent wethouder Remco van der Ven de kermis om 16.00 uur. Behalve de klassieke attracties, zoals botsauto's, Deca-dance en Polyp is dit jaar de spectaculaire Booster present. Een superattractie voor ware durfals.

Uiteraard worden de kleintjes ook niet vergeten; de draaimolen en minicars staan garant voor menig lachend kindergezichtje. En natuurlijk is ook aan de innerlijke mens gedacht met suikerspinnen of kaneelstokken.

Zaterdag komt vanaf 20.00 uur Ferry Somogy (bekend van GTST) de kermis met een bezoek verblijden en woensdag 17 juni iis er om 15.30 uur een kindershow van de Vrolijke Kabouters. Aan dit bezoek is ook een wedstrijd verbonden; wie het mooist verkleed als Kabouter Plop of Kwebbel naar de kermis komt, krijgt een mooie prijs. Die dag is ook de welbekende familiedag. Elke attractie heeft op deze dag een aantrekkelijke aanbieding. 's Avond is een grote verloting, waarvan alle prijzen beschikbaar zijn gesteld door de winkeliers van het Burgemeester Winklerplein. Deze verloting is om 20.00 uur op het kermisterrein. De gratis loten zijn op een eenvoudige manier te verkrijgen, namelijk door boodschappen te doen op het Burgemeester Winklerplein of een bezoek te brengen aan de kermis. Als klap op de de vuurpijl is er nog de Kermismuntenactie. Deze krijgen bezokers van de winkels op het Burgemeester Winklerplein en zijn in te leveren bij een attractie naar keuze.

advertentie
advertentie