Verkeerschaos na ongeval

12 juni 2009 om 00:00 Nieuws

DEIL/SLIEDRECHT - Na een ongeval tussen twee vrachtauto’s, waarvan één bestuurd door een Sliedrechter, en een personenauto op de A15 bij Deil is donderdagmiddag een forse verkeerschaos ontstaan tussen Tiel en Deil in de richting van Rotterdam.

Rond 12.00 uur botste een vrachtauto van een Duits verhuurbedrijf tegen de achterzijde van een tankauto die moest afremmen voor het verkeer dat voor hem reed. De bestuurder van de vrachtauto zag de voor hem rijdende tankauto te laat. Bij de uitwijkmanoeuvre raakte de vrachtauto een personenauto. Deze raakte licht beschadigd.

In eerste instantie was niet bekend wat de inhoud van de tankwagen was. Al vrij snel bleek het te gaan om benzine en dieselolie. Uit de tankauto is overigens geen vloeistof gelekt.

De tankauto werd bestuurd door een 46-jarige inwoner van Sliedrecht. De personalia van de inzittenden van de Duitse vrachtauto zijn momenteel nog niet bekend. De bijrijder van die vrachtauto moest door de brandweer uit de cabine worden bevrijd en is met onbekend, maar niet levensgevaarlijk, letsel overgebracht naar het UMC in Utrecht.

In de personenauto, bestuurd door een 41-jarige inwoner van Wuppertal (D) raakte niemand gewond.

In verband met het ongeval is de A 15 volledig afgesloten geweest. Even na 15.00 uur is de weg weer vrijgegeven maar het duurde nog geruime tijd voordat te verkeerschaos was opgelost.

advertentie
advertentie