Als een vis in het water

13 juni 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In het oude gemeentehuis aan het Langeveldplein werd vrijdag 12 juni voor de derde maal het mandaat ondertekend, waarbij Hengelvereniging De Voorn weer voor de komende zes jaar de vergunningen in beheer heeft. Aanwezig waren namens De Voorn, de voorzitter Cees Vlot en de secretaris Cees Blom. Namens de gemeente was wethouder Remzo van de Ven aanwezig voor de ondertekening.

Cees Vlot memoreerde de uitstekende samenwerking tussen de gemeente en de hengelvereniging. Met de contactman van de gemeente Arnold Blokland is regelmatig overleg, waarbij de wensen en problemen altijd snel kunnen worden opgelost. Vooral in de zomer, wanneer de vijvers dreigen dicht te groeien met kroos en algen kan er op deze wijze snel worden ingegrepen. Ook wethouder Van de Ven was zeer tevreden over de gang van zaken en gaf toe: ,,Wij zouden het als gemeente niet beter kunnen."

Voorzitter Vlot ging nog even terug in de tijd. De eerste zes jaar was er een ledenbestand van honderd leden. De tweede zes jaar was dit uitgegroeid tot vierhonderd en nu in 2009 staan er ongeveer achthonderd leden geregistreerd. Hiermede heeft De Voorn zich geschaard in de top van de grote verenigingen in Sliedrecht.

In het vergunningenstelsel is met het intreden van de vispas ook veel veranderd. Zo komen er bij Vlot nog steeds vragen binnen hoe het nu eigenlijk zit, waar hij met zijn parate kennis voor opheldering kan zorgen. Bij de herindeling van het Feitsmapark was De Voorn ook van de partij met een delegatie van drie man om hun wensen kenbaar te maken.

De vijvers zijn voor de hengelvereniging van groot belang. Er wordt in de zomermaanden van april tot eind oktober in wedstrijdverband gevist door de 55-plus groep voor ouderen en mindervaliden en de Harvo-groep. Zij krijgen de vijververgunning gratis aangeboden. Ook de jeugdafdeling vist er 's zomers wedstrijden.

De vijververgunningen zijn verkrijgbaar bij Hareco in de Rembrandtlaan.

advertentie
advertentie