Snoep- en bloemenhulde voor wandelaars

13 juni 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Een bont gekleurde stoet wandelaars getooid met bloemen en heel veel snoep onder begeleiding van de korpsen van Wilhelmus en Jong Holland defileerde gisteravond (vrijdag 12 juni) langs het raadhuis aan het Dr. Langeveldplein. De burgemeester, wethouder en vertegenwoordiger van de Sportraad hadden het druk met handjes schudden en feliciteren. Het was heerlijk weer dankzij een vrolijk zonnetje. Dat zag er aan het begin van avondvierdaagse 2009 wel heel anders uit. De regen kwam met bakken uit de hemel en er leek ook sprake van onweersdreiging.

Door Margreet Strijker

De avondvierdaagse werd dit jaar gehouden onder auspiciën van Omnisportvereniging Synergos. Voorzitter Alex Visser: ,,Wij zijn zeer kundig in het bestuderen van de buienradar en naar onze mening dreigde er tussen zes en acht uur geen onweer boven Sliedrecht, zodat er wat ons betreft elke avond veilig gewandeld kon worden.” Vier scholen dachten daar helaas anders over en haakten de eerste avond af. Een hele teleurstelling voor de organisatie maar ook voor veel kinderen. Maar mede dankzij de zon en de overvloedige snoep- en bloemenhulde was dat leed de laatste avond al lang weer vergeten.

Er waren dit jaar 1650 deelnemers. Onder hen naast scholen en individuele lopers ook een aantal groepen: Merwebolder, Overslydrecht, Hooghe Dijk, Grote Rivieren en Elim Kerk. Nannie Brand doet namens Synergos een oproep aan verenigingen, stichtingen, organisaties en clubs om volgend jaar ook eens met een groepje mee te lopen. Ook neemt ze de gelegenheid te baat alle medewerkers en de EHBO afdeling Sliedrecht te bedanken voor hun vrijwillige inzet. Als de in geel gehulde EHBO-ers (zie foto 2; red.) met hun eerste hulp koffers en bloemen langs het gemeentehuis defileren barst er zelfs een spontaan applaus los. Nannie: ,,Zonder hen zijn we nergens.”

Zie ook www.omnisport-synergos.nl.

advertentie
advertentie