Loodzwaar NK Aangepast Badminton in De Stoep

14 juni 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In Sporthal de Stoep werd afgelopen weekend het NK Aangepast Badminton gehouden. In totaal hadden 48 spelers zich ingeschreven voor het enkelspel, gemengd dubbelspel of dubbelspel in de categorie zitters, staanders of rollers. De organisatie was in handen van badmintonvereniging Shuttle Up in samenwerking met de NBB, NEBAS, gemeente Sliedrecht en Tandem Support, onderdeel van de MEE Plus groep.

Een loodzwaar toernooi voor de deelnemers, want veel speelden mee in alle onderdelen. De masseur draaide dan ook overuren. Na de eerste dag was duidelijk wie zich zondag nog met de strijd om de eerste plaatsen mocht bemoeien.

Op de finaledag waren vier NBB scheidsrechters aanwezig om de, veelal zeer fanatieke, wedstrijden in goede banen te leiden. Veel wedstrijden werden pas na drie games beslist en er waren meerdere lange wedstrijden. De kroon spande de wedstrijd bij het dubbel zitters tussen Hans van Buuren/Oebele de Vries en Indra Strijbos/Willy Weijers. Bijna een uur was nodig om de winnaar in deze wedstrijd aan te wijzen. Hans en Oebele mochten zich uiteindelijk na een 21-18 winst in de derde game Nederlands kampioen noemen. Hans mocht ook de gouden medaille in het enkelspel in ontvangst nemen.

Bij de staanders werd Carmen van Kester de grote winnaar, zowel in het enkelspel, gemengd dubbelspel als in het vrouwen dubbelspel wist zij te winnen. In het vrouwendubbel was Anouk Meijs haar partner. Het gemengd dubbel speelde ze met Eddy Boerman, die zelf ook het mannen enkelspel naar zich toe trok.

Mario Biekmann won bij de rollers het gemengd dubbel samen met Lia Schuuring en het mannen dubbelspel samen met Ton Kamp, Anneke Wansink deed hetzelfde maar dan bij het vrouwen enkelspel en vrouwen dubbelspel met Carol de Meijer. Mario wist ook beslag te leggen op de derde plaats in het mannen enkelspel. Dit onderdeel werd gewonnen door Marcel Smouter, die in de finale Ton Kamp versloeg.

advertentie
advertentie