Legitimeren verplicht in het Albert Schweitzer ziekenhuis

19 juni 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT/DORDRECHT - Iedere patiënt die een afspraak in het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft, moet zich kunnen legitimeren. De overheid verplicht ziekenhuizen om vanaf 1 juni het burgerservicenummer (BSN) van alle patiënten op te nemen in de administratie. Dit persoonsgebonden nummer staat op rijbewijs, paspoort en identiteitskaart.

Bij elke afspraak in het ziekenhuis moeten patiënten zich kunnen legitimeren. Dat kan met een geldig paspoort, Nederlands rijbewijs, identiteitskaart of vreemdelingendocument. Zo koppelt het ziekenhuis het BSN aan de andere persoonlijke gegevens in de administratie. Omdat dit nummer eerder nog niet geregistreerd werd, geldt de legitimatieplicht ook voor patiënten die al onder behandeling zijn.

Zorgverleners, indicatieorganen en zorgverzekeraars gebruikten jarenlang verschillende persoonsnummers. Het BSN maakt een eind aan al deze nummers. Een uniek persoonsgebonden nummer zorgt voor minder fouten bij het uitwisselen van medische gegevens en andere gegevens. En het beschermt beter tegen fraude met identiteiten. Na registratie mag het ziekenhuis het BSN gebruiken bij het uitwisselen van gegevens met de zorgverzekeraar en met andere zorgverleners, bijvoorbeeld de huisarts.

Meer algemene informatie is te vinden op www.infoBSNzorg.nl of via de servicedesk van het informatiepunt BSN, op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 0900 - 232 43 42 (€ 0,10 per minuut).

advertentie
advertentie