'Zonder vrouwen lukt het niet'

22 juni 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Al voor de vierde keer organiseerde het bestuur van de Ulu Moskee een gezellige Bazaar. Daarnaast konden de bezoekers zich laten informeren over de plaatselijke Moskee en over de Islam in het algemeen. Veel buurtbewoners en andere belangstellenden namen de gelegenheid te baat een kijkje te komen nemen. Ook lieten zij zich de lekkernijen van de Turkse keuken prima smaken. En er was van alles te koop: handgemaakte decoraties, souvenirs, kleding en tapijten. Zelfs een traditionele schoenenpoetser ontbrak niet.

Door Margreet Strijker

Bestuursleden Aslihan en Selma Kara zijn zeer tevreden over de opkomst en over het weer, want tegen de verwachtingen in bleef het afgelopen zaterdag droog. Aslihan: ,,Vier jaar geleden was geld inzamelen voor de hypotheek op de nieuwe Moskee het voornaamste doel van deze dag. Daarnaast was het een mooie gelegenheid om kennis te maken met de buurtbewoners.” Dit is nog steeds de bedoeling van een dag als deze: een gezellige dag voor leden en belangstellenden, een ontmoeting van culturen en geld inzamelen om de allerlei activiteiten mogelijk te maken.

Aslihan en Selma, in het dagelijks leven socioloog en bijna afgestudeerd jurist, maken sinds kort deel uit van het bestuur van Ulu. Vrouwen zoals zij spelen een grote rol binnen de stichting. ,,Zonder vrouwen lukt het niet”, vertrouwt een meeluisterende bazaar bezoekster de verslaggeefster toe. De zes dames en drie heren van het bestuur regelen de dagelijkse gang van zaken rond Moskee en Culturele vereniging. Selma: ,,We willen ons in de toekomst wat meer op jongeren gaan richten en denken hierbij aan een ontmoetingsplek met activiteiten zoals een workshop graffiti. Ook huiswerkbegeleiding en bijlessen zullen een prominente plaats innemen.” Maar deze zomer komt er na de Ramadan eerst een gezellig feest voor alle leeftijden, waar ook buurtbewoners en anderen welkom zullen zijn.

u Binnenkort kunt u in Het Kompas meer lezen over dit Suikerfeest, maar ook over het jongerenwerk en de andere activiteiten van de Stichting Ulu Moskee.

advertentie
advertentie