Marie-Louise den Ouden wint kleurwedstrijd Graafstrooms Fanfare

22 juni 2009 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - Marie-Louise den Ouden van basisschool De Zaaier uit Wijngaarden heeft de kleurwedstrijd van Graafstrooms Fanfare gewonnen. Zij kreeg een mooie mondharmonica, misschien wel het begin van een succesvolle carrière bij Graafstrooms Fanfare. Ook alle andere kinderen die een kleurplaat hadden gekleurd en ingevuld kregen een kleine muzikale attentie van Graafstrooms Fanfare.

Graafstrooms Fanfare gaat ieder jaar op uitnodiging van muziekdocent Peter Vogel twee weken mee naar alle basisscholen in de gemeente Graafstroom. Op deze manier maken kinderen kennis met de instrumenten die bespeeld kunnen worden bij Graafstrooms Fanfare. Dit jaar waren de groepen 4 en 5 aan de beurt. In januari werden promotielessen voor slagwerk gegeven door Slagwerker Adrie van Werd die ook docent en dirigent van Graafstrooms Fanfare is. Afgelopen mei werd de de blaasvoorlichting voor Graafstrooms Fanfare door opleidings coördinator Sylvia van Wijk gegeven in samenwerking met de muziekdocent. Aangezien muziekdocent Peter Vogel zelf jarenlang lid is geweest van Graafstrooms Fanfare geeft hij aan de blaasvoorlichting altijd een extra vrolijke noot door op bijna alle instrumenten te spelen en er leuke anekdotes bij te vertellen. De kinderen zijn altijd erg geboeid.

Dit jaar kregen alle voorgelichte groepen een kleurplaat mee naar huis. Een jury bestaande uit de voorzitter van Graafstrooms Fanfare, mevrouw Anne Wöstmann, docent Peter Vogel en opleidingscoördinator Sylvia van Wijk heeft alle tekeningen beoordeeld.

advertentie
advertentie