Dual Brass Concert in Sliedrecht

22 juni 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In De Ambachtsherenzaal van zalencentrum De Lockhorst vindt zaterdag 27 juni het eerste Dual Brass Concert plaats door Brass Band Schoonhoven B uit Schoonhoven en Brassband Oefening en Uitspanning uit Wijk en Aalburg. De zaal is geopend vanaf 19.40 uur en het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Voor Brass Band Schoonhoven B is dit concert een belangrijke oefening voor deelname aan het komende Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Dit concours is een prestigieus evenement dat eens per vier jaar wordt gehouden. Met 19.000 deelnemers is dit het grootste blaasmuziekfestival ter wereld. Brass Band Schoonhoven B onder leiding van dirigent Erik Kluin zal op zaterdag 11 juli deelnemen aan de wedstrijd in de tweede divisie. Tijdens dit try-out concert staat het verplichte werk voor het WMC uiteraard ook op het programma.

Brassband Oefening en Uitspanning uit Wijk en Aalburg is een jonge, dynamische band die uitkomt in de eerste divisie. De band staat onder leiding van dirigent Anno Appelo. Ook voor Brass Band Schoonhoven B is Anno geen onbekende. Voorheen was Anno dirigent van Brass Band Schoonhoven. Ook nu maakt de band nog regelmatig gebruik maken van de expertise van Anno. Brassband Oefening en Uitspanning brengt tijdens het concert enkele solistische werken voor cornet, flugel en trombone ten gehore.

advertentie
advertentie