Koninklijke onderscheiding voor Piet Verhoef

23 juni 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Piet Verhoef heeft afgelopen donderdag een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Dit gebeurde tijdens zijn afscheidsreceptie van de vrijwillige brandweer. Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn grote verdienste, zijn belangeloze inzet en activiteiten in en buiten Sliedrecht. Zo heeft hij zich ruim 40 jaar ingezet bij de vrijwillige brandweer. Burgemeester Martin Boevée reikt de onderscheiding uit in de brandweerkazerne aan de Middeldiepstraat 44.

Piet Verhoef heeft zijn sporen verdiend bij de vrijwillige brandweer in de functies van brandwacht, als staflid van Dienst en als bevelvoerder. Daarnaast geeft hij sinds 2005 leiding en les aan een groep kinderen bij de jeugdbrandweer, zodat zij spelenderwijs kennis kunnen maken met het brandweervak. Hij begon zijn carrière bij de vrijwillige brandweer op 1 januari 1969. Hij heeft zich 40 jaar met hart en ziel ingezet voor het brandweerkorps. Verhoef staat bekend als:”een man op wie je altijd kunt rekenen, collegiaal, sociaal en recht door zee”.

Naast de vrijwillige brandweer was de heer Verhoef als vrijwilliger ook actief bij de Christelijke Jongeren Vereniging als teamleider van een jongensclub. Ook zette hij zich in als secretaris in het Dagelijks Bestuur van het muziekkorps Wilhelmus Sliedrecht.

Op 31 mei 2009 stopte de heer Verhoef met zijn loopbaan bij de vrijwillige brandweer. Hij is nog wel actief bij de jeugdbrandweer.

advertentie
advertentie