Succesvolle schoolschaakkampioenschappen

26 juni 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het negende, het opnieuw door Dunamis gesponsorde, individuele schoolschaakkampioenschap van Sliedrecht is een groot succes geworden. Maar liefst 26 scholieren namen op 24 juni deel aan het toernooi dat georganiseerd was door Schaakvereniging Sliedrecht. Dit keer werd er alleen gestreden in de categorie van basisscholieren.

De wedstrijdleiders Wim Hokken, Jerry van Rekom, Mark van Hulst en Peter Vis hadden hun handen vol om de jeugd 8 ronden aan de borden te houden. Vanaf de eerste ronde vlogen de stukken over het bord. Toch werd er ontzettend sportief en met veel enthousiasme geschaakt.

Na 8 spannende ronden, waarbij vooral het tot de laatste zet spannend was kon organisator Jerry van Rekom aan iedereen prijzen uitdelen, mede dankzij de sponsor. De hoogst geëindigde 10 deelnemers konden een enorme beker in ontvangst nemen. In de top-10 was er een zeer verrassende derde plaats voor Adrian Mensing, die als niet-lid van Schaakvereniging Sliedrecht, maar liefst 6 punten behaalde. Ook Jochem Nederlof scoorde als niet-lid heel goed met een zesde plaats. Dennis van Eijl (achtste), Roel vd Dool (negende) en Thijs Nederlof (tiende) kregen ook als niet-clubleden een fraaie beker. De overige vijf bekers gingen naar leden van Schaakvereniging Sliedrecht.

Op de tweede plaats eindigde de pas 8-jarige Jorik Klein met 6,5 punten uit 8 partijen. Hij verloor alleen van koos vd berg, die als achtste eindigde.Kampioen werd Rick Smits, die maar liefst 7 uit 8 scoorde en ongeslagen bleef. Hij speelde alleen remise tegen Jorik Klein en Joran van Eijl (vijfde). Beste meisje werd Manon van de Graaf, die 3 partijen wist te winnen.

Ook belangstelling voor de schaaksport? Dan is er bij Schaakvereniging Sliedrecht een jeugdcompetitie, waarin de jeugdspelers van de vereniging elkaar van het bord proberen te vegen. Naast deze competities wordt er elke week vanaf 19.00 uur schaaklessen gegeven door de schaakinstructeurs Jerry van Rekom en Henri Hartog. Aan deze lessen kunnen zowel beginners, huisschakers als jeugdspelers meedoen. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om schaakdiploma's te behalen. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Jerry van Rekom, tel. 0184-411212 of e-mail: jeugd@schakendsliedrecht.nl.

De eindstand (eerste 10) bij het basisonderwijs ziet er na 8 ronden als volgt uit:

1. Rick Smits 7

2. Jorik Klein 6,5

3. Adrian Mensing 6

4. Christiaan Verheij 6

5. Joran van Eijl 5,5

6. Jochem Nederlof 5

7. Dennis van Eijl 5

8 Koos vd Berg 5

9. Roel vd Dool 4,5

10. Thijs Nederlof 4,5

Zie voor de gehele eindstand: www.schakendsliedrecht.nl.

advertentie
advertentie