Van der Borg beschermheer Graafstrooms Fanfare

29 juni 2009 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - Burgemeester Dirk van der Borg is ingegaan op het verzoek beschermheer te worden van Muziekvereniging Graafstrooms Fanfare. ,,Ik ervaar het als eervol", benadrukt de burgemeester. ,,Beschermheer zijn is een waardige titel. Een rol, die ik dan ook hoop waardig in te vullen ten gunste van onze Graafstroomse fanfare."

De muziekvereniging was al enige tijd op zoek naar een beschermheer die de kleine vereniging met raad en daad en bij de contacten naar buiten toe kan ondersteunen. Van der Borg was als enthousiast en deskundig pleitbezorger voor Graafstrooms Fanfare, de eerste keus. ,,De fanfare hoort bij de Graafstroomse gemeenschap. Zo heb ik dat van het begin af aan, dat ik burgemeester mag zijn van Graafstroom, ervaren en ook willen zien. Muziek verbindt mensen en daarmee is de fanfare een verbindende schakel in alle dorpen van onze gemeente.

Burgemeester Van der Borg zal op zaterdagavond 4 juli voor de eerste keer in deze functie act de présence geven op het zomerconcert van Graafstrooms Fanfare in Bleskensgraaf.

De muziekvereniging Graafstrooms Fanfare is een kleine maar actieve vereniging die zich presenteert in alle kernen van de gemeente Graafstroom. De vereniging is niet alleen te beluisteren bij publieke evenementen zoals Koninginnedag en dodenherdenking, maar werkt ook mee aan het begeleiden van allerlei activiteiten. Daarnaast is er een zeer druk bezette muziekopleiding voor zowel blaasmuziek als slagwerk. Graafstrooms fanfare heeft daarvoor diverse conservatorium-docenten in dienst. De vereniging bezoekt bovendien tweemaal per jaar alle basisscholen in Graafstroom om muzikale voorlichting te geven.

advertentie
advertentie