Lavooi ontvangt eerste Mantelzorgboekje

29 juni 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Wethouder Johan Lavooi ontvangt vrijdagmiddag 3 juli om 14.00 uur namens de gemeente Sliedrecht het eerste exemplaar van de Sliedrechtse MantelzorgWijzer. Het boekje is bestemd voor mantelzorgers, hun naaste omgeving professionals en vrijwilligers. De uitreiking vindt plaats in het Wmo-Serviceloket in het gemeentekantoor in Sliedrecht, aan de Industrieweg 11.

Het boekje is bestemd voor mantelzorgers, hun naaste omgeving professionals en vrijwilligers. Zij vinden er alle belangrijke informatie op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Door de Wet maatschappelijke ondersteuning is de gemeente verantwoordelijk voor de ondersteuning van mantelzorgers en vrijwilligers. De gemeente vindt het belangrijk dat mantelzorgers hun naaste steun kunnen bieden en hun taken zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. Dit boekje geeft antwoord op veel vragen zoals: advies en begeleiding, emotionele steun, educatie, praktische hulp, financiële tegemoetkoming en materiële hulp.

Een werkgroep bestaand uit Stichting Ouderenwerk Sliedrecht, Het Mantelzorgpunt, MEE Drechtsteden en de gemeente Sliedrecht hebben meegewerkt aan de totstandkoming van het boekje Mantelzorgwijzer. Het boekje is onder andere gratis verkrijgbaar bij het Wmo-loket en de bibliotheek.

advertentie
advertentie