Nieuwe heemtuinfolder NVWA

1 juli 2009 om 00:00 Nieuws

REGIO - De Natuur- en Vogelwacht ‘De Alblasserwaard’ (NVWA) heeft zaterdag in het SNCA het eerste exemplaar van de nieuwe heemtuinfolder overhandigd aan Kees de Bruin, burgemeester van Papendrecht.

Naast het SNCA ligt een educatieve heemtuin van 2500m2 waarvan de bouw startte in de zomer van 1999. In de afgelopen tien jaar zijn er ongeveer 35 leefgemeenschappen en andere biotopen gerealiseerd als een paddenpoel, eendenkooi, een insectenmuur, een hooilandje, composthoop, een waterpaal en vele andere elementen die ook op grotere schaal in de Alblasserwaard voorkomen en binnen de tuin kan het historische landschap van de gehele Alblasserwaard worden gezien. Op dit moment is er aandacht is voor het landschap via de Structuurvisies, die worden geschreven en is een voorbeeld in de praktijk van belang.

Vlak na de opening van de tuin en het Streeknatuurcentrum in maart 2000 is een rondleiding gemaakt en in een folder vastgelegd. Door de aanleg van nieuwe elementen en verbetering van bestaande leefgemeenschappen was de rondleiding en de folder toe aan een tweede versie. Afgelopen winter is aan de nieuwe heemtuinfolder gewerkt en het compleet nieuwe exemplaar zag zaterdag 4 juli het levenslicht.

advertentie
advertentie