SKA start met buitenschoolse opvang

2 juli 2009 om 00:00 Nieuws

SKA beheert tien peuterspeelzalen binnen de gemeenten Sliedrecht en Giessenlanden. Wekelijks worden ongeveer vijfhonderd kinderen opgevangen. Op 1 november werd in Giessenburg na de komst van een Brede School gestart met een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. ,,We verzorgen daar ook de tussenschoolse opvang”, vertelt Hanneke. ,,De BSO in Sliedrecht biedt plaats aan twintig kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar. Bij voldoende vraag bestaat de mogelijkheid om de capaciteit uit te breiden.”

SLIEDRECHT – Goed nieuws voor werkende of studerende ouders én hun kinderen. Op maandag 24 augustus start de Stichting Kindercentra Alblasserwaard (SKA) met de buitenschoolse opvang (BSO) in het kindercentrum aan de Valkweg 8. Op hetzelfde adres zijn ook de peuterspeelzalen De Lapjeskat en Jip & Janneke gevestigd. ,,Voor een kind is het letterlijk een hele stap als het voor de eerste maal naar de BSO gaat”, aldus SKA-directeur Hanneke Spruijt. ,,Hetzelfde geldt voor de ouders die hun kind aan ons toevertrouwen.”

Door Ria Scholten

In het speellokaal waar de BSO straks wordt gevestigd is het nu nog rommelig. ,,Er moet nog wel het een en ander gebeuren”, lacht Hanneke. ,,Er komen nieuwe wc’s, een keuken en nieuw meubilair. Het grote ballenbad blijft gewoon staan. Verder worden er hoeken gecreëerd met speelgoed, boeken en computers, maar ook een rustige plek waar kinderen hun huiswerk kunnen maken. We vinden het belangrijk dat er lekker buiten kan worden gespeeld en daar hebben we gelukkig de ruimte voor. Een naam voor de BSO hebben we nog niet. We vinden het leuk om die samen met eerste groep kinderen te verzinnen.”

Kinderen die straks doorstromen van de peuterspeelzaal naar de basisschool komen bij de BSO de vertrouwde gezichten tegen van de leidsters Gea Nijssen en Cokkie van Asperen, die zowel in de BSO als in de peuterspeelzaal werkzaam zullen zijn. ,,We hebben van ouders van leerlingen en van de leerkrachten van de naburige OBS De Wilgen en Prins Willem-Alexanderschool veel positieve reacties gehad op de plannen voor de BSO”, vertelt Hanneke.

Kinderen van andere scholen zijn uiteraard ook van harte welkom. De voorschoolse opvang is voorlopig geopend van 07.30 tot 08.30 uur. De naschoolse opvang is op maandag, dinsdag en donderdag geopend van 15.00 tot 18.30 uur en op woensdag en vrijdag van 11.45 tot 18.30 uur.

Ouders die opvang voor hun kind willen aanvragen kunnen dat doen door middel van een aanmeldingsformulier. Het SKA-kantoor is telefonisch bereikbaar via 0183-617755. Het emailadres is info@psz-spa.nl.

,,Het kindercentrum is opgenomen in het Register Kinderopvang van de gemeente Sliedrecht”, meldt Janneke tot besluit. ,,Dit is voor de ouders belangrijk omdat de belastingdienst alleen geregistreerde kinderopvang vergoedt. De GGD houdt oog op de kwaliteit van de kinderopvang.”

advertentie
advertentie