Melvin Holwijn nieuwe kampioen OKD

5 juli 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Het zat er al een paar jaar aan te komen, maar dit keer is het gelukt: Melvin Holwijn is de nieuwe kampioen van de Drechtstreek. In de afgelopen edities was de speler van Dordrecht 1 altijd in de top drie te vinden, maar steeds was iemand net iets sterker. Dit jaar liet hij er geen gras over groeien. Ongeslagen en met slechts één remise tegen Ad Multem is hij de terechte kampioen. In de laatste ronde maakte hij korte metten met Hans Klein. In minder dan twintig zetten was de partij voorbij.

Ondanks de tropische temperaturen in de speelzaal werd er nog voluit gespeeld. De oud-winnaars Peter van den Bergh en Wout Boer vochten om de tweede plaats, die uiteindelijk een prooi werd voor Wout Boer. Ook de voorzitter van Sliedrecht bleef ongeslagen, maar miste door zijn bye in de eerste ronde misschien net het halfje dat hij nodig zou hebben gehad voor de eindwinst. Op jacht naar de derde plaats had Niels Mijnster nog een zware dobber aan Jan Molema, maar wist in het verre eindspel toch de winst naar zich toe te trekken. Een keurige prestatie van de Sliedrechtse jeugdspeler.

Bij de ludieke prijsuitreiking (want bij welk ander schaaktoernooi worden Ronde-misses ingezet?) waren er, naast bekers voor de eerste vijf plaatsten, ook nog prijzen voor de hoogste ratingstijger. Dit werd jeugdspeler Tobias Dekker, die na een heel sterke start, even iets inzakte, maar uiteindelijk toch met 4 uit 7 een prima toernooi heeft gespeeld. De trofee voor de meest opvallende speler ging naar Ad Multem, die een zeer sterk toernooi heeft gespeeld en als enige de kampioen een halfje afhandig heeft gemaakt.

Speciaal voor de inzet van Tom van Bokhoven had schaakproblemencomponist Henk prins voor de laatste ronde een schaakprobleem (tweezet) gecomponeerd. Tijdens de laatste ronde konden de deelnemers werken aan de oplossing en de winnaars ontvingen een prijs. Enkele winnaars waren Peter Vis, Pieter Sandijck en Henri Hartog.

Met 38 deelnemers mag de organisatie terugkijken op een zeer succesvol toernooi. Volgend jaar zal er, in het jubileumjaar van SV Sliedrecht, extra aandacht aan het toernooi worden gegeven. Op www.schakendsliedrecht.nl zijn alle rangen en standen van het toernooi van dit jaar te vinden.

Uitslagen:

Hans Klein - Melvin Holwijn

Peter vd Bergh -Wout Boer

Jan Molema - Niels Mijnster

Jerry van Rekom - Wim Pool

Pieter Pons - Adri Timmermans

Ad Multem - David Berendse

Kees van 't Hoff - Jan Sluiter

Alexei Parakhonyak - Kees Wessels

Arno Luinenburg - Joost Stoker

Henk Timmermans - Robert van Rekom

Pieter Sandijck - Tobias Dekker

Wim Hokken - Jan Veenis

Koos Abee - Peter Vis

Peter Dekker - Mark van Hulst

Teus Slotboom sr. - Henk Prins

Evert Bos - Floris Verweij

Theo Heukels - Leo Koppelaar

J W Kraaijeveld - Henri Hartog jr.

advertentie
advertentie