Tweederde zegt 'nee' tegen het nieuwe Winklerplein

6 juli 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Twee weken lang peilde Het Kompas via de site de mening van lezers over de ingrijpende metamorfose van het Burgemeester Winklerplein. In totaal brachten114 mensen hun stem uit. Precies eenderde (38 stemmen) is enthousiast. Dat houdt in dat tweederde (76 stemmen) op z'n minst de wenkbrauwen fronst. Ook gezien de directe reacties op verschenen artikelen is gebleken dat zij ernstige bezwaren zien. Wethouder Hans Tanis deed in deze krant de belofte daar zeker naar te luisteren: ,,De suggesties van de bewoners tijdens de informatieavond worden nader bekeken of zij inpasbaar zijn in de plannen" en ,,We willen ook in de toekomst bewoners bij iedere fase van het proces blijven betrekken" (Het Kompas, 25 juni).

De plannen worden na de zomer aan de raad gepresenteerd en de besluitvorming zal nog dit jaar plaatsvindt. Zoals de planning er nu uitziet start de gefaseerde aanpak na de zomer van 2010.

Bijgaand een filmpje van projectontwikkelaar De Windroos Bouwgroep VOF. Meer informatie op www.windroos-sliedrecht.nl.

De nieuwe poll gaat over de onrust die is ontstaan na de aangestoken brand in de Vogelenzang. De vraag is dan ook:

'Het is tijd voor een harde aanpak van probleemjongeren.'

Gezien de felle uitspraken op onze site lijkt dit een open deur, maar als we het artikel over Rebound lezen (zie 'gerelateerde artikelen' onderaan dit bericht) zijn er zeker mensen die voor een andere aanpak zouden kiezen. Wij zijn benieuwd hoe de verdeling van de meningen in Sliedrecht is.

advertentie
advertentie