‘Sliedrecht voor elkaar’

7 juli 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Met de slogan ‘Sliedrecht voor elkaar’ gaat de SGP-ChristenUnie de verkiezingen in. De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010 ging op 30 april van start. Fractie- en bestuursleden zijn inmiddels drie keer de straat op gegaan en spraken met voorbijgangers over hun wensen voor Sliedrecht. Verder is begonnen met het schrijven van een nieuw verkiezingsprogramma.

Uit alle reacties is inmiddels wel duidelijk geworden dat veel inwoners belang hechten aan goede verhoudingen in ons dorp. Zo wordt vandalisme met kracht afgewezen en vraagt menigeen zich af of we niet veel meer moeten investeren in onze onderlinge contacten. De leefomgeving in wijken en buurten moet meer aandacht krijgen.

Sliedrecht is volgens velen een dorp dat goed voor zichzelf kan zorgen maar voor allerlei plannen dient nog wel het nodige gedaan worden. ,,We moeten ons niet laten opslokken in een grote Drechtstad maar wel goed samenwerken met onze buurgemeenten. Op het gebied van verkeer en milieu kan ook nog het nodige verbeterd worden. Ook daarbij geldt dat we het voor elkaar doen. De zorg voor elkaar kan nog beter", vat SGP-CU het gepeilde gevoel in de Sliedrechtse samenleving samen.

De besturen van SGP en ChristenUnie hebben in april de samenwerkingsovereenkomst voor de periode 2010-2014 ondertekend. De komende maanden worden gebruikt om de wensen uit de bevolking en de eigen ideeën naast elkaar te leggen. Daar moet een goed verkiezingsprogramma van gemaakt worden. Na de zomer volgt daarom een bredere uitwerking van de titel van dat verkiezingsprogramma: 'Sliedrecht voor elkaar'.

advertentie
advertentie