'Hij doet 't weer'... vlekkeloos

7 juli 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,Fantastisch", roept Kees Langerak, terugblikkend op het tweedaagse festival 'Hij doet 't weer'. Hij is druk bezig om het terrein weer leeg te krijgen geeft liever het woord aan pr-man Dick Steenman, die zijn reactie samenvat met 'vlekkeloos'. Alleen maar tevreden gezichten dus na afloop van het evenement waarmee de top van de Nederlandstalige muziek Sliedrecht aan deed. ,,We kregen zelfs de complimenten van de burgemeester die ook twee dagen is geweest. Hij vond het prima georganiniseerd."

Als Steenman heel goed zoekt kan hij wel een klein vlekje vinden. ,,Het bezoekersaantal kan altijd beter. We hadden 2000 à 3000 gehoopt, maar de teller bleef steken op bijna 1700 per avond. We hadden toch wel last van veel andere festivals in de regio, zoals BetuweSpektakel, maar dat is moeilijk op elkaar af te stemmen. Je begint al heel vroeg met artiesten boeken. We zijn nu al weer bezig met volgend jaar."

De incidenten die zich na afloop van de eerste avond hebben voorgedaan ziet Steenman niet als een smetje. ,,Dat is allemaal buiten de poort gebeurd en daar kunnnen wij niets aan doen. Ons beveiligingsteam heeft prima werk gedaan. Dat enkelen wat te veel drinken en verderop herrie schopppen is vervelend, maar door ons niet te vermijden."

De weergoden waren de organisatoren goed gezind. ,,We hebben het wel benauwd gehad met die dreigende onweersbui en moesten als voorzorg tonnen met zandzakken op de haringen leggen, maar gelukkig trok het onheil net langs ons heen." Zaterdagavond was er nog een verrassing voor de bezoekers. Behalve de aangekondigde Belle Perez, Jan Smit en Denny Christiaan kwam ook Frans Duijts nog even langs om zijn hits te laten horen. ,,Het was mooi extraatje voor het publiek dat toch al grote namen voorgeschoteld kreeg. Helaas bleek nu dat dat toch niet een garantie is voor een stampvolle bak. Rest ons nu centjes te tellen in de hoop quite gespeeld te hebben en dan voor volgend jaar weer nieuwe plannen te smeden. Daarvoor gaan we binnenkort weer met de burgemeester om de tafel", aldus Steenman.

Zie ook bijgevoegd filmpjes van Nick en Simon en Belle Perez

advertentie
advertentie