TNT opent twee nieuwe postkantoren

8 juli 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - TNT Post breidt binnenkort, ter vervanging van het hoofdpostkantoor, haar dienstverlening uit met de opening van twee extra TNT Postkantoren in winkels in de buurt van het hoofdpostkantoor. Klanten kunnen straks voor het kopen van post- en pakketzegels, het wereldwijd versturen van brieven, pakketten en aangetekende post ook terecht bij de Albert Heijn Pranger aan het Burg. Winklerplein en Boekhandel de Waard op Kerkbuurt 48-50. Bij een TNT Postkantoor en een Business Point kunnen klanten terecht voor het volledige assortiment van TNT Post. Daarnaast verkopen dertien winkels alleen postzegels. Deze blijven ongewijzigd. Kijk op www.tntpost.nl voor de adressen.

Het assortiment van het hoofdpostkantoor bestaat uit bankzaken, postzaken en overige diensten (zoals strippenkaarten en kenteken overschrijven. De bankzaken gaan naar een bankfiliaal van ING. Postzaken en een aantal overige diensten gaan naar de bovengenoemde één of meerdere

TNT Postkantoren.

In de periode dat het hoofdpostkantoor sluit, stuurt TNT Post een mailing waarin alle nieuwe en bestaande TNT Postkantoren en Business Points in de buurt staan. Hierin staat precies waar de klant voor welk product terecht kan.

Sinds vele jaren daalt het aantal bezoekers op het hoofdpostkantoor. Klanten willen hun postzaken liever doen waar en wanneer hen dat het beste uitkomt. Daarom is er behoefte aan veel dienstverleningspunten (altijd in de buurt), one-stop-shopping en ruime openingstijden.

Veel hoofdpostkantoren zijn inmiddels verhuisd naar een winkel. Op dit moment is landelijk bijna negentig procent van de TNT Postkantoren in een winkel gevestigd. Al deze winkels bieden hetzelfde volledige TNT Post-assortiment als de hoofdpostkantoren. Met deze verandering speelt TNT Post in op deze trend.

Op 5 maart 2008 heeft TNT Post samen met ING bekend gemaakt dat ieder zich gaat richten op eigen verkooppunten voor post- en bankzaken. De komende vijf jaar verplaatst de dienstverlening van de 250 nog resterende hoofdpostkantoren naar locaties van TNT Post en ING. TNT Post gaat hiervoor landelijk ruim 750 nieuwe TNT Postkantoren in winkels toevoegen bovenop de 1850 TNT Postkantoren die nu al in winkels zitten.

advertentie
advertentie