Ondanks motie nul op rekest voor vv Sliedrecht

8 juli 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Hoewel het niet stond geagendeerd heeft de huisvestingsproblematiek van voetbalvereniging Sliedrecht wel de tongen losgemaakt in de raadsvergadering van afgelopen maandag. PRO Sliedrecht diende een motie in, maar trok hem ook weer in nadat de andere partijen weliswaar hun sympathie hadden betuigd, maar ook vraagtekens hadden gezet. PvdA, VVD en SGP/ChristenUnie vinden dat de voetbalclub duidelijk moet aangeven wat ze wil.

Door Erik de Bruin

,,Zonder raadsvoorstel kun je niet zomaar geld neerleggen”, zei PvdA-fractievoorzitter Jos van Gameren. Leen Huijser (SGP/ChristenUnie) gaf aan dat je het er niet doorheen kunt jassen: ,,We gaan ermee akkoord dat het college in september met een nadere overweging komt.”

De vereniging laat in een reactie op een memo van wethouder Remco van de Ven, die op 4 juni is verstuurd, weten dat een raadsbesluit op 28 september te laat komt. ,,U bent zich bewust van de urgentie en het tijdspad waarin het kunstgrasveld dient te worden aangelegd”, schrijft secretaris Tom Pauw namens het bestuur van v.v. Sliedrecht. ,,Ons seizoen start weer begin augustus. Kortom; bij toekenning in september kunnen we komend seizoen geen kunstgrasveld aanleggen. Een eventuele aanleg in oktober/november leidt tot grote praktische problemen met betrekking tot de dagelijkse trainingen omdat dan geen gebruik kan worden gemaakt van het trainingsveld als alternatief van de speelvelden omdat daar geen verlichting is.”

Dat ze hun reactie ook naar de verschillende raadsfracties hebben doorgestuurd beschouwt Hanny Visser - Schlieker van PRO Sliedrecht als een soort noodkreet: ,,We hebben naar aanleiding van de brief (die half juni is verstuurd, red.) het bestuur uitgenodigd voor een gesprek. Ze hebben ons duidelijk uitgelegd dat ze nu financiële hulp nodig hebben en dat de 115.000 euro die de wethouder aanbiedt ontoereikend is. Als ze dit bedrag alleen voor een kunstgrasveld mogen gebruiken zijn ze er in feite helemaal niets mee geholpen omdat een veld in de goedkoopste variant al het dubbele kost.” Wethouder Van de Ven is van mening dat de gemeente als eigenaar van de grond de vereniging alleen tegemoet kan komen als het gaat om de aanleg van een duurzaam trainingsveld. De verouderde opstallen zijn in eigen beheer en dient de club met eigen geld op te knappen en uit te breiden. Huijser (SGP/ChristenUnie) denkt daar anders over: ,,De accommodatie is Oost-Europees en verdient meer voorrang. Laten we ons daar in september over beraden.” ,,Dan heeft het geen zin meer en kun je het net zo goed tot volgend jaar uitstellen”, zei Visser - Schlieker na de vergadering. Ze had teleurgesteld de motie ingetrokken ,,De raad durft geen besluit te nemen. We hebben budgetrecht. Als je écht wilt kun je heel creatief zijn. De gesprekken verlopen al anderhalf jaar constructief. Voor de vereniging is dit erg triest.”

advertentie
advertentie