Home-Start biedt kosteloos ondersteuning

9 juli 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Home-Start biedt gezinnen met jonge kinderen een steuntje in de rug tijdens een moeilijke periode. Gezinnen die tijdelijk ondersteuning hebben gekregen, ervoeren dit als heel prettig. Zij bepaalden namelijk zelf waar ze hulp bij konden gebruiken. De vrijwilliger is iemand die goed kan luisteren, tijd en aandacht heeft en ervaring heeft met opvoeden. En daar waar nodig praktische hulp biedt, onder meer bij het uitbreiden van contacten. De huidige, getrainde, positief ingestelde groep vrijwilligers bezoeken een gezin wekelijks. ,,Maar we hebben nog meer vrijwilligers nodig die dit werk willen doen", aldus een woordvoerder van Home-Start.

Belangstellende vrijwilligers krijgen voorafgaand aan de huisbezoeken een training van vier bijeenkomsten met onderwerpen als 'Wat is Home-Start?', communicatie, waarden en normen, de rol van de vrijwilliger. De start is in oktober. De training wordt feestelijk afgesloten met een lunch, een certificaat, een Home-Start speldje en een bloemetje.

Iedereen die een dagdeel in de week tijd heeft en het leuk vindt om opvoedingservaring te delen, is welkom op de inloopochtend op donderdag 17 september van 10.00 uur tot 11.30 uur. Of op afspraak: Sascha Zonneveld, 06-20249328. Bezoekadres: Industrieweg 13, gebouw de Reling.

Home-Start wordt in Sliedrecht uitgevoerd door Humanitas en gesubsidieerd door de gemeente in het kader van Preventief Jeugdbeleid. Vrijwilligers krijgen een reiskostenvergoeding.

advertentie
advertentie