Een ‘blauwe gids’ vol handige tips

10 juli 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Politie Zuid-Holland-Zuid geeft een nieuwe editie uit van de Politiewijzer voor alle inwoners in de regio Zuid-Holland-Zuid. De Politiewijzer is een praktische gids met informatie over hoe de bewoners de politie kunnen bereiken, wanneer mensen een beroep op de politie kunnen doen en wat de politie kan betekenen voor slachtoffers van een misdrijf. Het is een ‘blauwe gids’ die wegwijs maakt in de wereld van de politie in deze regio.

,,Voor ons als politie is en blijft de vraag belangrijk hoe wij kunnen bijdragen aan een veiliger gevoel bij de burger. De Politiewijzer biedt een kijkje in onze keuken en laat zien voor welke zaken de burger op ons als korps kan rekenen", aldus een woordvoerder van de politie. Ook is er informatie te vinden over wat burgers zelf kunnen doen om de veiligheid te vergroten. Op straat, maar ook in en om de woning. Zo zijn er pagina’s met tips om woningen veiliger te maken, de veiligheid in het verkeer te vergroten en de kans op diefstal te verminderen.

De Politiewijzer laat via de wijzer ook kennismaken met de buurtagenten. Binnen iedere gemeente zijn een of meerdere buurtagenten werkzaam. Hij laat zich zien in de wijk en moet er zijn als betrouwbare partner bij wijkgerichte problemen. In deze gids staat precies welke buurtagent in welke wijk het aanspreekpunt is.

,,De Politie Zuid-Holland-Zuid is goed uitgerust om de belangrijke opsporingstaak aan te pakken, samen met haar partners, zoals justitie en het gemeentebestuur. Toch kunnen we niet zonder de hulp van de inwoners. Getuigenverklaringen, signalementen en tips vormen belangrijke schakels in het oplossen van een zaak. In de Politiewijzer is er ook aandacht voor het (anoniem) melden van misdaden of verdachte situaties en voor het betrekken van u als burger bij opsporingszaken via SMS-alert", aldus de woordvoerder

De Politiewijzer verschijnt een keer per twee jaar in zestien verschillende gemeente-edities in een oplage van ongeveer 200.000 in de gehele regio Zuid-Holland-Zuid. De bezorging van de nieuwe Politiewijzer vindt plaats van 14 juli tot 19 juli, samen met de reclamefolders. Mensen die de Politiewijzer niet in de bus hebben gekregen (bijvoorbeeld vanwege de nee/nee of ja/nee sticker) kunnen deze vanaf eind juli gratis afhalen op ieder politiebureau in de regio of kunnen de Politiewijzer vinden via een link op www.politie.nl/zuid-holland-zuid.

advertentie
advertentie