Historische films in het Sliedrechts Museum

10 juli 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT- Het Sliedrechts Museum heeft voor deze zomer een nieuwe attractie voor haar bezoekers. Van zaterdag 18 juli tot en met 12 september worden er tijdens de openingsuren doorlopend films gedraaid die een link hebben met Sliedrecht en omgeving. Nog nooit vertoonde films uit particulier bezit, met beelden van de Sliedrechtse dijk, gezien vanaf de rivier de Merwede, vervlogen beelden uit Sliedrecht uit de jaren 50 en 80, maar ook een wandeling langs de dijk vanaf de Kaai tot aan Baanhoek.

Op zaterdag 1 augustus en op woensdag 19 augustus van 14.30 tot 15.30 uur geeft Wout van Rees een powerpointpresentatie van een unieke collectie gevel-en gedenkstenen die her en der in Sliedrecht te vinden zijn.

In de expositiezaal worden ook werken en hobby-objecten vertoond van enthousiaste medewerkers van het Sliedrechts Museum. Jan Mijnster met olieverfschilderijen, Kees van de Berg met houtsnijwerk, waaronder een uniek schaakspel, aquarellen van Kees van Dijk, Sjanie Görtemöller en Gerda Roos, acryldoeken en speksteen van Willem Nijmeijer, naaldkunst van Piets Mijnster, Adrie de Raad, Janny Teeuw en Corrie van de Ven en glasgraveerwerk van Ina van Krimpen. Leuk is ook het houten speelgoed van Arie Sprong en zijn verzameling Rubik kubussen.

Het Sliedrechts Museum, Kerkbuurt 99-101 is gevestigd in twee panden: het oude Raadhuis uit 1853 en het voormalige Kantongerecht uit 1884. De beide gebouwen zijn verbonden door een tussenbouw. Het geheel is een statig museum geworden. Openingstijden elke woensdag en zaterdag van 14.00-17.00 uur. Toegangsprijs € 1,00

advertentie
advertentie