Gift van Ovako voor Waerthove

13 juli 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De heren Meijwaard en Van Dalen van de Ondernemingsraad van Ovako Wire overhandigden op 8 juli symbolisch een cheque van 1500 euro aan Verpleeghuis Waerthove. De cheque werd in ontvangst genomen door Patricia van de Waal, verzorgende in Waerthove. De gift van Ovako zal besteed worden aan haar opleiding tot miMakkus-clown.

De miMakkus-clown wordt speciaal opgeleid voor de omgang met mensen die lijden aan een ernstige vorm van dementie. Zij vallen door hun geheugenverlies terug in hun eerste levensbehoeften. De clownfiguur en haar associatie met vreugde zit bij heel veel mensen diepgeworteld. Ook bij dementerenden roept de clown een bepaalde 'herkenning' op, het sleutelwoord voor contact. Uit ervaring blijkt dat een bezoek van een miMakkus-clown juist daarom als zeer prettig wordt ervaren. Regiomanager Joep Koch verklaart dat Waerthove Ovako zeer erkentelijk is voor de gift en is verheugd hiervoor een goede bestemming te hebben gevonden.

Ovako uit Alblasserdam is een staalverwerkingsbedrijf, bij velen bekend als Nedstaal, dat een half fabricaat maakt (draad in diverse diameters) welke gebruikt wordt in de automobielindustrie. Van het draad worden onder andere bouten, schokbrekerstangen, klepveren, zuigerstangen, maar ook paperclips, boortjes en kettingen gemaakt. De Ondernemingsraad kiest al 40 jaar een sociaal medische instelling of vereniging omdat Ovako een bijdrage wil leveren aan groepen zwakkeren uit haar omgeving.

advertentie
advertentie