Natuur, water en historie met elkaar vervlochten

17 juli 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Biesboschcentrum Dordrecht organiseert dit jaar voor het eerst de Baggertocht, een vaartocht langs de historische havens van Dordrecht met een bezoek aan het Nationaal Baggermuseum.

De gasten vertrekken om 12.00 uur vanuit Biesboschcentrum Dordrecht met de salonboot Halve Maen richting Sliedrecht. Via het Wantij vaart de boot langs de havens van de Drechtsteden. Dit gebied heeft een rijke historie in scheepvaart en scheepsbouw. De schipper vertelt hierover. Aan boord wordt een uitgebreide koffietafel geserveerd. Rond 14.00 uur gaan de gasten van boord bij het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht. Dit museum is uniek in de wereld. Tijdens een rondleiding maken de deelnemers kennis met het heden en verleden van het baggerbedrijf. Historische maar ook uiterst moderne modellen van baggervaartuigen en waterbouwkundige hoogstandjes vormen de ruggengraat van de expositie. De collectie modellen is aangevuld met oude prenten, foto's, tekeningen en objecten uit het verleden, waaronder vele opgebaggerde voorwerpen.

Na het bezoek aan het museum vaart de Halve Maen via de Helsluis, één van de laatste vier sluizen in Nederland met een groene kolk ofwel grastalud, terug naar het Biesboschcentrum. Om 16.30 uur zijn de gasten weer terug bij het bezoekerscentrum.

De Baggertocht vindt plaats op vrijdag 31 juli en 21 augustus van 12.00 tot 16.30 uur en kost inclusief koffietafel en entree Baggermuseum € 33,00. Reserveren is noodzakelijk en kan bij Biesboschcentrum aan de Baanhoekweg 53 in Dordrecht, 078-6305353, info@biesbosch.org.

advertentie
advertentie