Dag van Mens en Dier in teken van 'plezier'

19 juli 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Plezier beleven aan dieren maar ook laten zien dat dieren met plezier iets voor mensen kunnen doen. Dat is het thema van de Dag van Mens en Dier die jaarlijks gehouden wordt en dit jaar valt op zaterdag 25 juli. De Dag van Mens en Dier wordt gehouden in het prachtige natuur- en recreatiegebied de Hollandse Biesbosch.

Het doel van de Dag van Mens en Dier is plezier. Al eeuwen heeft de mens zich omgeven met dieren, vooral paarden maar ook honden om bijvoorbeeld mee te jagen. Tegenwoordig is dat niet meer zo aan de orde en worden paarden en honden voor andere doeleinden gebruikt. Tijdens de Dag van Mens en Dier komen vele facetten van het gebruik aan de orde. Zo is er een uitgebreid programma met honden, paarden, ezels, roofvogels en nog vele andere dieren.

In de hoofdring begint het programma om half elf en eindigt om vier uur. Om de tien tot vijftien minuten is er een nieuwe show te zien. Dertig programmaonderdelen zorgen voor een zeer afwisselend programma voor jong en oud. In een steeds groter aantal bijringen op het vijf hectare grote manifestatieterrein van de Hollandse Biesbosch is er ook dit jaar weer van alles te zien. Dieren die in de hoofdring hebben opgetreden zijn van dichtbij te bewonderen: roofvogels, schapen, eenden, kippen, konijnen, trekpaarden, Shetland pony’s, ezels, sledehonden, jachthonden, reddingshonden, Arabische volbloedpaarden, et cetera.

Voor kinderen zijn er dit jaar leuke circusacts. Op een zeer diervriendelijke manier wordt getoond hoe je allerlei dieren iets kunt leren. De organisatie van de Dag van Mens en Dier streeft er naar de interactie dier-mens te verstevigen en ook voorlichting te geven over hoe je op een verantwoorde manier met dieren om moet gaan.

Een vast onderdeel van de Dag van Mens en Dier zijn de keuringen van verschillende pony- en paardenrassen. De keuringen zullen om 9.00 uur aanvangen.

De toegang is voor kinderen tot 12 jaar gratis en voor mensen boven de 12 jaar 8 euro. Het evenement is goed bereikbaar met de bus, auto, fiets en waterbus. Meer informatie is te vinden op de website www.dagvanmensendier.nl.

advertentie
advertentie