Zestig keer ‘Wat mij boeit...’

27 juli 2009 om 00:00 Nieuws

Deze week vertelt Sjaan de Winter in de zestigste aflevering van ‘Wat mij boeit’ over beeldhouwen. Op 12 april 2007 beet Cees Viset de spits af met zijn passie voor gothic en metal. Binnenkort komt er iemand aan het woord over traktoren en zijn echtgenote laat ons meegenieten van haar schilderkunst. Er is een klein kansje op een aflevering over gevelstenen, een lange afstand wielrenner fietst langs en een fotomodel geeft ons een inkijkje in dat wereldje.

Maar Het Kompas Sliedrecht blijft op zoek naar mensen die willen praten over hun hobby. De rubriek ‘Wat mij boeit…’ is elke veertien dagen in deze krant te vinden. Correspondent Margreet Strijker mocht samen met fotograaf Richard van Hoek dus al bij zestig Sliedrechters een uurtje op bezoek komen voor een interview met foto.

De Kompaslezer heeft kennis kunnen maken met een breed scala aan hobby’s en passies. Een bloemlezing op alfabetische volgorde: bijen, duiken, eenden, geschiedenis, kapotte tegels, kralen, marathon lopen, muziek, poppenhuizen, reptielen, sterrenkunde en zeeroeien. Yamaha Classic wegracers en treintjes kwamen langs. Fans van Bob Dylan en W.F. Hermans raakten niet uitgepraat. Verzamelaars van onder andere sleutels, stropdassen en theezakjes gaven een inkijkje in hun beweegredenen en hun collectie.

De gemiddelde leeftijd van de geïnterviewden lag ruim boven de 50 jaar. Des te leuker is het daarom dat ook Dylan (15) over piano, Melissa (17) over theater, Rick (17) over voetbal en Marianne (16) over schelpen wilden vertellen.

Omdat Het Kompas nog lang hoopt door te gaan met ‘Wat mij boeit…’ worden hierbij Sliedrechters van jong tot oud opgeroepen om contact op te nemen met de redactie van Het Kompas. Het maakt niet uit of je parfummonsters of munten spaart. Of dat je leven in het teken van gamen, volleyballen of bergbeklimmen staat. Spot u graag vliegtuigen of bent u uren zoet met modelbouw? Kookt u verrukkelijk, kunt u als beste tuinieren of ligt u altijd te sleutelen onder uw oldtimer? Misschien is er iemand die alles weet over de euro of over ons Koningshuis. Met andere woorden, om welke passie het gaat maakt niet uit. Als het u of jou maar boeit. Op naar de 100 afleveringen!

Margreet Strijker

Correspondent Kompas Sliedrecht

kompas.sliedrecht@bdu.nl

0184-612511

advertentie
advertentie