Met Alpha-cursus op zoek naar antwoorden

31 juli 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - ,,Veel mensen willen best graag praten over dingen die hen bezighouden, maar vinden vaak geen luisterend oor. Dit geldt voor de dagelijkse onderwerpen, maar vooral ook voor geestelijke zaken", vertelt J. van Vliet van de interkerkelijke stuurgroep. Deze stuurgroep, bestaande uit acht personen die lid zijn van verschillende kerken, start op 21 september weer met een Alphacursus. ,,Een Alpha-cursus biedt mensen de gelegenheid om binnen de context van de christelijke gemeente op vrijblijvende wijze te zoeken naar antwoorden op de levensvragen."

De Alpha-cursus is een kennismakingscursus over het christelijk geloof van tien avonden en een weekend. Iedere cursusavond begint met een gezamenlijke maaltijd, gevolgd door een inleiding van maximaal een half uur. ,,In deze inleidingen wordt ingegaan op diverse kernpunten van het christelijk geloof. In kleine groepjes wordt daarover doorgepraat. Deze opzet heeft als voordeel dat er enerzijds duidelijke informatie wordt overgedragen en dat er anderzijds volop ruimte is voor onderling gesprek en ontmoeting", legt Van Vliet uit. ,,In de Alpha-cursus wordt naar elkaar geluisterd, in het bijzonder wanneer het geestelijke zaken betreft. Soms zijn mensen teleurgesteld of ontmoedigd, maar ze willen er ten diepste wel graag over praten om er uit te komen. Gebleken is dat de Alpha-cursus hierin voorziet. De cursusleiding staat open voor de vragen van de deelnemers en stimuleert het gesprek en zo ontstaat wederzijds begrip. Dit werkt bevrijdend."

Op 21 september gaat een interkerkelijk team van start met de Alpha-cursus. Het cursusmateriaal veronderstelt geen voorkennis en er zijn geen kosten aan verbonden. De cursus wordt onder andere ondersteund door de Rafaël Gemeenschap Giessenlanden en de Christengemeente in Hardinxveld-Giessendam. Meer informatie via J. van Vliet, Peulenlaan 61, 3371XH Hardinxveld-Giessendam, 0184-617227, email: j.van.vliet@mbhmail.nl.

advertentie
advertentie