Drie vrouwen verbeelden hun liefde voor het water

3 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - In het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard is vanaf 8 augustus werk te zien van drie fotograferende vrouwen uit de Betuwe. Zij hebben voor deze locatie midden in de Alblasserwaard de natuur met als neventhema “water” gekozen. De aanpak varieert van landschap tot macro-fotografie en alles wat daar tussen ligt. De getoonde beelden weerspiegelen op hun eigen wijze een liefde voor de natuurlijke omgeving.

Anneke van Baalen legt zich specifiek toe op vormen en lijnen in natuur en architectuur. Heleen van Dijken vindt veel inspiratie in het rivierenlandschap. Jeannet van ’t Slot zoekt vanuit het alledaagse naar de vervreemding. Alweer jaren geleden leerden de vrouwen elkaar kennen tijdens een fotoworkshop en sindsdien zijn ze elkaar blijven ontmoeten. Daarbij wisselen ze hun ideeën en ervaringen uit over de manier waarop ze zich in de fotografie ontwikkelen. Ze leggen elk hun eigen accenten in de tentoongestelde werken die te koop zijn voor 165 euro per stuk.

Het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en andere dagen op afspraak. Het Streeknatuurcentrum light aan de Matenaweg 1 in Papendrecht aan de rand van het Alblasserbos aan het Westeinde nabij Wijngaarden.

advertentie
advertentie