‘Vertrouwen in ingeslagen weg’

5 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

Na de winterstop ontpopte het lelijk eendje zich al tot een mooie zwaan. Sliedrecht gooide de schroom van zich af in de laatste periode en behaalde zoveel punten dat de periodetitel in de wacht werd gesleept. Omdat met name in de tweede periode bar weinig punten waren veroverd was het team echter gedoemd de nacompetitie in te gaan om lijfsbehoud veilig te stellen. Dit seizoen is het vizier gericht op de bovenste plaatsen. De selectie herbergt veel kwaliteit. ,,We hebben veel scorend vermogen erbij gekregen. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik een jongen als Göksel Cakir nooit heb zien voetballen. Echter, als je in je eerste jaar bij een eersteklasser zeventien keer scoort kan je wel wat. Ook Timo van der Want, Roy Leeuwestein en Murat Kilic nemen eerste klasse-ervaring met zich mee. Je merkt dat het leeft en dat iedereen wil knokken voor zijn plekje. Aan mij de taak er een goed elftal van te maken.” Dick Stuy van den Herik is afgelopen zaterdag aan zijn nieuwe karwei begonnen: een bijdrage leveren aan de wederopbouw van een voetbalbolwerk. De potentie die er gezien de stormvloed aan jeugdelftallen al jaren in zit moet er nu eens écht uit komen. Al houdt voorzitter Peter van Dommele zijn voet ook in de buurt van het rempedaal: ,,We blijven rustig en houden vast aan onze visie voor de lange termijn. Bij de viering van het 100-jarig jubileum in 2012 willen we een goede eersteklasser zijn. Dat is het uitgangspunt. Daarbij leggen we absoluut geen druk op. Integendeel. We hebben vertrouwen in de ingeslagen weg en zijn blij dat we gehoor hebben gevonden bij talentvolle Sliedrechtse voetballers die bereid zijn de schouders eronder te zetten en hebben besloten terug te keren op het oude nest. De tweede helft van vorig seizoen heeft laten zien dat een goede cultuur heerst onder elkaar. De jongens hebben in een moeilijke fase vechtlust getoond. Dat is een goede basis om door te stappen. Maar nogmaals: absoluut geen druk. We hopen mee te spelen.”

Sliedrecht zet de schou- ders eronder SLIEDRECHT - De tweede klasse F is een competitie waar vooraf geen peil op te trekken is. Alles dicht op elkaar en weinig uitschieters. Sliedrecht, dat de afgelopen jaren zoveel moeite had om zich te handhaven, zou echter wel eens een positieve uitschieter kunnen zijn. Met Sliedrechtse jongens naar de top is het credo. Maar zonder zichzelf het hoofd op hol te brengen. Sliedrecht bewandelt de weg der geleidelijkheid en verliest het lange termijn-plan niet uit het oog.

Door Erik de Bruin

Pas volgende week dinsdag staat de eerste oefenwedstrijd gepland. Wieldrecht - vorig seizoen ook uitkomend in 2F en dit jaar ‘veroordeeld’ tot de Zeeuwse tweede klasse - komt op bezoek. Daarna volgen in de maand augustus nog twee vriendschappelijke duels en drie potjes voor de beker. ,,Misschien spelen we de dinsdagavond voor de competitie nog vriendschappelijk, maar dat bekijken we tegen die tijd nog eens. Ik heb er bewust voor gekozen eerst een week te trainen. Ik ben nieuw en wil eerst de groep leren kennen. Qua intensiteit bouwen het rustig op. We werken geleidelijk toe naar de eerste wedstrijd en daarna breiden we het verder uit”, aldus Dick Stuy van den Herik.

advertentie
advertentie