Oude brillen voor goede doel

8 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In samenwerking met (non-profit) hulporganisatie Eyeclarify.com heeft Hans Anders een inzamelingsactie opgezet. De optiekketen laat zijn klanten op die manier op eenvoudige wijze bijdragen aan een goed doel. Antoinette van Oudheusden, Vestigingsmanager Hans Anders Sliedrecht, legt uit: ,,We denken dat we met het inzamelen van oude brillen inspelen op een behoefte van onze klanten. Natuurlijk gaan onze brillen jarenlang mee, maar wat doe je met een bril die je niet meer kunt dragen omdat je sterkte veranderd is? Het is toch zonde om die zomaar weg te gooien. Zeker in deze tijd is het belangrijk om aandacht te houden voor het steunen van goede doelen. Nu veel mensen wat zuiniger aan doen wordt dit nog wel eens vergeten. Dat is natuurlijk erg jammer. Wat is nu makkelijker dan het steunen van een goed doel met een bril die toch al tijden ongebruikt in de kast ligt?”

Enny Smit van Eyeclarify.com is erg blij met deze actie. De organisatie zamelt al enige jaren brillen in voor landen als Tibet, Cambodja, Gambia, Sri Lanka, Ethiopië India, Cuba, Brazilië, Polen, Oekraïne, Z.Afrika, Suriname, Zimbabwe, Kenia. Eyeclarify.com fungeert als tussenpersoon voor de diverse kleinere, locale in internationale hulporganisaties en de verschillende doelen die zij nastreven. Via ziekenhuizen en medische posten ter plaatse wordt, na een goede oogmeting, gezorgd dat de brillen aan die mensen gegeven worden, die zich deze luxe niet kunnen veroorloven. ,,Het is een heel dankbaar doel. Fantastisch om mensen op deze manier weer goed te laten zien. Nu de landelijke actie bij Hans Anders gestart is kunnen we wel eens overspoeld worden met brillen”, aldus Enny. ,,Geweldig, want er zijn genoeg goede doelen te vinden die staan te springen om deze brillen.”

Om klanten te stimuleren om oude brillen in te leveren en zo Eyeclarify.com al op korte termijn verder te helpen start Hans Anders de inzamelingsactie met een voordeelactie voor de klant. Tot en met 13 september krijgt iedere klant bij inlevering van de oude bril(len) tot 30 euro korting op uw nieuwe bril.

advertentie
advertentie