Voedselbank in Hardinxveld van start

11 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT/H'VELD-G'DAM - Mede door de toegenomen vraag vanuit de hulpverlening uit Hardinxveld Giessendam, van waar momenteel diverse gezinnen bij de Sliedrechtse voedselbank een voedselpakket komen ophalen, zal vanaf woensdag 19 augustus voor deze gezinnen een uitgiftepunt in Hardinxveld in gebruik worden genomen. De Gereformeerde Kerk aan de Stationsstraat heeft hiervoor ruimte beschikbaar gesteld.

De Voedselbank Sliedrecht zal voorlopig de pakketten, met ondersteuning van Hardinxveldse vrijwilligers, blijven samenstellen en naar het uitgiftepunt transporteren. De huidige deelnemers zijn inmiddels op de hoogte gebracht. Voor sommige van hen betekent dit een einde aan een wekelijkse fietstocht van Boven Hardinxveld naar de Bonkelaar in Sliedrecht. ,,Wellicht dat dit uitgiftepunt in de toekomst uitgroeit tot een volwaardige Voedselbank. Aan het enthousiasme van de vrijwilligers zal het in ieder geval niet liggen", zegt Anton van Rees, secretaris van de Voedselbank. Tot die tijd zullen vragen, aanmeldingen en lokale aanbiedingen via de Voedselbank Sliedrecht blijven verlopen en samen met de Hardinxveldse vrijwilligers worden opgepakt. Deze hardinxveldse vrijwilligers zullen de gezinnen naast de verstrekking van het wekelijkse voedselpakket waar mogelijk bijstaan om ze te helpen gebruik te maken van de bestaande voorzieningen en doorverwijzen naar bijvoorbeeld maatschappelijk werk of de RSD.

De Sliedrechtse Voedselbank is in drie jaar tijd gegroeid tot een Voedselbank waarvan zeventig gezinnen in Sliedrecht, Hardinxveld, Molenaarsgraaf, Bleskensgraaf, Nieuw-Lekkerland en Alblasserdam gebruik maken. Van Rees: ,,Mede door een goede samenwerking met de Voedselbanken Papendrecht en Giessenlanden zijn wij in staat om in de gehele regio adequate noodhulp en support te verlenen aan mensen die dit nodig hebben en tevens een bijdrage te leveren aan de verspilling van goede levensmiddelen. Het is een feit dat ondanks de vele goede voorzieningen die ons land kent, ook naast onze eigen deur mensen - vaak onzichtbaar - armoede lijden. Het is ook een feit dat er veel goed voedsel wordt vernietigd. Doordat er een verkeerd etiket op zit, doordat een product uit de handel wordt genomen, of bij voorbeeld logistiek niet lang genoeg houdbaar is om nog in het schap te plaatsen. Door het samenstellen en uitdelen van voedselpakketten wordt het overschot herverdeeld, en komt het terecht op plekken waar men het heel goed kan gebruiken."

Voor alle informatie: www.voedselbanksliedrecht.nl. Voor aanvragen voor een voedselpakket kan contact opgenomen worden met locale hulpverleners, maatschappelijk werk, diaconie of het IGO.

advertentie
advertentie