'Be a hero yourself'

19 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - 'Help onze helden en be a hero yourself' is het motto van de spinningmarathon op 5 september in sporthal De Valk. Het doel is zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen de spierziekte Duchenne. Met maar liefst honderd fietsen wordt gestreefd naar 15.000 euro of meer.

De spinningmarathon wordt georganiseerd door teamjob101. Zij doen voor de tweede keer mee aan Duchenne Heroes, de 'mountainbike monstertocht' waarmee zoveel mogelijk geld bijeen wordt gebracht voor onderzoek naar de spierziekte. ,,Het geld gaat direct in dat potje en er gaat dus geen cent verloren", legt een deelnemer van teamjob101 uit. ,,Mede door alle initiatieven tot dusver is er voor een bepaald gentype de oplossing hopelijk nabij. Dit willen we natuurlijk voor alle kinderen die lijden aan deze ziekte. Daarom gaan we door."

Teamjob101 verschijnt dit jaar aan de start van de Duchenne Heroes met vijf fietsers in plaats van de twee van vorig jaar (zie foto), te weten Theo Tromp, Diederik en Maarten van Schijndel, Marc Dame en Stef Walst.

Iedereen kan deze sportieve prestatie én natuurlijk de patiënten van Duchenne steunen door zaterdag 5 september mee te doen aan de zes uur durende spinningmarathon in De Valk van 10.00 tot 16.00 uur. Eén fiets kost 150 euro en meedoen kan alleen of met maximaal zes mensen. ,,Het enige waar je dan voor moet zorgen is dat je 25 euro rondkrijgt aan sponsoring. Dit kun je zelf ophoesten of je vraagt vrienden, collega's of familie of ze willen helpen."

Inschrijven kan via www.teamjob101.nl of bij Fitness- en Beauty Palace Vermeulen in Sliedrecht. Bij de balie liggen de inschrijfformulieren. Mensen die op deze dag niet kunnen maar toch een bijdrage willen leveren kunnen dit bedrag storten via www.duchenneheroes.nl en dan teamjob101. Het team krijgt hier persoonlijk bericht van. Direct storten kan ook op 510.42.86 t.n.v. D. van Schijndel. Voor vragen: 06-12757692.

advertentie
advertentie