Dames Sliedrecht Sport op Belgische tour

20 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Voor het eerste damesteam van Sliedrecht Sport zijn deze week de voorbereidingen begonnen voor het nieuwe seizoen. Hiermee is het startschot gegeven voor een nieuw avontuur voor het volleybalteam en de kersverse hoofdtrainer Meino Rozendal. De elf speelsters en trainersstaf zijn deze week begonnen aan een intensief trainingsprogramma en zullen de komende weken de nodige oefenwedstrijden gaan spelen. Zo stomen zij zich klaar tvoor het begin van de nieuwe competitie die met een thuiswedstrijd tegen Longa start op 17 oktober.

Naast de reguliere competitie, die in de komende jaargang een andere opzet kent, zullen de dames ook gaan strijden in de Europese CEV Cup. Op 2 en 9 december zal een tweestrijd met het Franse Rocheville Le Cannet moeten worden aangegaan, een pittige uitdaging voor team en begeleiding.

Voor het zo ver is zullen de dames de nodige oefenwedstrijden afwerken om in de gewenste vorm te komen. Zoals in de afgelopen jaren al het geval was zal de ploeg ook in de komende weken veel in België te vinden zijn voor het afwerken van verschillende toernooien en driekampen. Op 29 augustus start de ploeg met een toernooi in het Belgische Turnhout. Vorig jaar werd daar nog de finale behaald die nipt werd verloren van de Belgische vice-kampioen Kieldrecht. Voor het team dus een mooie taak om deze prestatie minimaal te herhalen. Na dit toernooi volgen nog toernooien en driekampen in Houten, Charleroi, Oostende en Zoersel.

Op zondag 30 augustus staat er een teamdag op het programma. Op deze dag zal het teamgevoel verder versterkt gaan worden door middel van een daarvoor speciaal opgezet programma. Op zaterdag 19 september zal de ploeg een demonstratiewedstrijd spelen in Sas van Gent ter gelegenheid van het 40-jarige bestaan van de plaatselijke volleybalvereniging Savok. Tegenstander is daar het Belgische Kieldrecht.

Uiteraard zal ook het Sliedrechtse publiek kennis kunnen maken met het nieuwe team en begeleiding. Op zaterdag 12 september zullen zij zich de hele dag presenteren aan het publiek. Traditioneel zal deze dag van start gaan met een clinic voor de CMV-jeugd waarna het team zich op verschillende manieren nog verder zal presenteren aan het aanwezige publiek. Er wordt die dag ook een driekamp afgewerkt. Taurus uit Houten, de nieuwe club van ex-speelster Meike Martijn zal aanwezig zijn, evenals het Belgische Oostende. Om 16.00 uur wordt de ploeg in Sportkantine De Stoeprand officieel worden voorgesteld aan alle belangstellenden. Vanaf 19.30 uur zal dit ook in de zaal plaatsvinden, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Oostende. Op deze dag wordt eveneens de presentatiegids voor het nieuwe seizoen gelanceerd.

advertentie
advertentie