'Shine is écht een nieuw begin'

21 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

Nieuw koor

wil snel tot

wasdom komen

SLIEDRECHT - Interkerkelijk Koor Shine schiet dinsdagavond 1 september uit de startblokken en wil snel tot volle wasdom komen. Het nieuwe koor wil afstevenen op ongeveer 45 leden en zit nog erg krap in de mannen. ,,Waar er al wel een ouderenkoor en een jongerenkoor is richten wij ons op iedereen tussen zestien en vijftig jaar. We willen een gezellig en serieus koor zijn waarin iedereen kan meedenken en ideeën kan aandragen."

Door Erik de Bruin

Volgens Anita Goudriaan wil Shine een gezellig clubje zijn dat buiten de repetities en uitvoeringen om activiteiten organiseert om de band tussen de leden te vergroten. Ze haalt aan het eind van het interview aan dat het koor tot voornaamste doel heeft de boodschap van God uit te dragen en uit te stralen. Vandaar de naam Shine. Het interview vindt bij haar thuis plaats. In Molenaarsgraaf. Waar ze lid was van Stay Close, een koor dat is opgehouden te bestaan vanwege het feit dat steeds meer koorleden het lieten afweten. ,,Voor degenen die wel kwamen was de lol er op den duur af. Zij wilden wel doorgaan met zingen. We hebben gekeken naar een meer centrale ligging en kwamen uit in Sliedrecht." Eén plus één is in dit geval geen twee. ,,Shine is écht een nieuw begin'', legt Erna van der Giessen uit. ,,De leden van Stay Close staan wel aan de basis, maar we willen dat zoveel mogelijk nieuwe koorleden zich aansluiten. We hebben bewust gekozen voor een nieuw repertoire."

Het repertoire bestaat voornamelijk uit gospelmuziek. Anita: ,,Het is gevarieerd én Nederlands- en Engelstalig. Ons streven is ongeveer acht tot tien uitvoeringen per jaar waaronder een eigen concert en deelname aan kerk- en evangelisatiediensten." Om de uitdaging te vergroten en het aantrekkelijk te maken voor jonge koorleden speelt het koor met een vaste combo bestaande uit onder meer viool, hobo en piano. De repetities zijn één keer per week en vinden elke dinsdagavond plaats in de Nederlands Gereformeerde Kerk aan de Jacob Catsstraat. Oud-leden van Stay Close, waaronder inwoners van Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam, hebben allemaal flyers gekregen om het nieuwe koor bekend te maken onder familie en vrienden. ,,We hebben al aardig wat reacties gehad", zegt Erna met genoegen. ,,Helaas alleen vrouwelijke reacties. Op de één of andere manier is het voor elk koor moeilijk mannen te vinden. Mannen, meld je aan zou ik zeggen want voor de evenwicht in het koor is erg belangrijk." Anita: ,,De ideale verdeelsleutel is tweederde, éénderde waarbij de vrouwen wel de overhand hebben. Naast de wens mannelijke koorleden aan te trekken willen we überhaupt leden werven zodat we een volwaardig koor kunnen vormen."

De eerste repetitie vindt plaats op dinsdagavond 1 september en vangt aan om 20.00 uur. Wie zich wil aanmelden kan contact opnemen met Anita Goudriaan via tel. 0184-641935. Mailen kan ook: anitaenrichard@hetnet.nl.

Fotobijschrift: Erna van der Giessen (l) en Anita Goudriaan willen de boodschap van God uitstralen.

advertentie
advertentie