Van der Leun baggertoernooi 2009

23 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Voor de negende maal zal vanaf 29 augustus bij de Sliedrechtse Lawn Tennis Club aan de Sportlaan de vlag van Van der Leun wapperen om alle deelnemers welkom te heten op het Open bagger toernooi, waar deze sponsor zijn naam aan verbonden heeft. Met 306 deelnemers dit jaar is het eerste record al gebroken, terwijl de toernooileiding zelfs nog mensen moest teleurstellen.

In 2008 kon de wedstrijdleiding terugkijken op een succesvol toernooi, waar alleen de finalezondag letterlijk in het water viel. Met deze ervaring in het achterhoofd geeft toernooidirecteur Hans Bogaard aan hierop voorbereid te zijn door clubs in de omgeving bereid te hebben gevonden banen ter beschikking te stellen.

Er worden in totaal 243 wedstrijden gespeeld verdeeld over 23 categorieën, waarvan de hoogste categorie 5 is. Opvallend is het hoge aantal 35+ categorieën zijn en dat de leeftijd van de deelnemers gemiddeld iets hoger is dan vorig jaar. Elke avond kent een volle indeling, waarbij de laatste tennissers om 22:00 uur de baan op zullen gaan en het licht in het clubhuis elke avond tot in de kleine uurtjes zal branden. Elke avond staat een maaltijd op het programma die de tennissers weer op kracht zal brengen. Als klapstuk is er op vrijdagavond de “Van der Leun haringparty” en op de finalezondag zal een palingroker een ieder vers gerookte paling serveren. Niet voor niets staat dit toernooi in de wijde omtrek bekend als gezellig toernooi waar op hoog niveau getennist wordt en uiteindelijk mooie prijzen in de vorm van dinerbonnen van de Heeren van Slydregt worden uitgereikt. Ook dit jaar wordt het clubhuis geheel ingericht als het “Van der Leun House” en alle tennisbanen zijn voorzien van namen die met de baggerindustrie te maken hebben.

Op het sportcomplex staan de nieuwste auto’s van het merk Volkswagen uitgestald door Volkswagendealer Ames, waarbij belangstellenden de mogelijkheid krijgen even achter het stuur te klimmen van de nieuwste modellen.

advertentie
advertentie