KickFun bij SBV Havana

24 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De vakantie is voorbij. Na weken van zon, zee, strand en lekker eten en drinken is het weer tijd om de discipline op te pakken van werken of studie, maar ook van trainen en gezond leven. Dat kan bij de Sliedrechtse Boksvereniging (SBV) die deze week weer van start zijn gegaan met de groepslessen boksen. Daarnaast lanceert de club per 1 september nieuwe KickFun-lessen.

,,De bokssport wordt in Nederland door vrouwen en mannen in groten getale beoefend", vertelt de eigenaar van Havana Paco Struijk. ,,Een klein deel daarvan is actief bij door de NBB erkende verenigingen SBV in Sliedrecht. Landelijk is de jongste recreatiebokser 9 jaar; de oudste is ruim over de 70. Sommigen zien de recreatiesport als opstapje naar de wedstrijdsport, maar het merendeel wil gewoon “lekker bezig zijn”. Vaak willen recreatieboksers ook iets aan zelfverdediging doen. En daarnaast beoefenen veel mensen in overheidsdienst (politie, krijgsmacht) de bokssport."

Om meer mensen naar de Sliedrechtse boksvereniging te trekken start de club vanaf dinsdag 1 september met iets nieuws: KickFun. Deze sport komt uit Amerika en is populair bij zowel mannen als vrouwen. De lessen van een uur, met als doel conditioneel en fysiek sterker te worden, worden gegeven door een trainer van SBV. Er wordt gebruik gemaakt van opzwepende muziek en de sporters doen hun boks- en kickboks-oefeningen tegen een bokszak op ritme van de muziek. De eerste proefles is op dinsdag 1 september.

advertentie
advertentie